Nem enyhül a fájdalma Fábián Juli gyászoló édesanyjának

Forrás: MTI/Kálmándy Ferenc -
édesanya halál gyász Fábián Juli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megszólalt Fábián Juli gyászoló édesanyja: elárulta, nagyon nehéz a továbblépés, de muszáj erősnek maradnia.

Decemberben immár egy éve lesz annak, hogy legyőzte a rák a mindössze 37 éves énekesnőt, Fábián Julit. A BEST magazin munkatársai most megkeresték a gyászoló édesanyát. Lamberger Galina elárulta, egyelőre képtelen rávenni magát, hogy a lánya dalait visszahallgassa. Bár ismerősei csak jót akartak neki, eleinte nem tudott mit kezdeni a folyton nyakába boruló, síró emberekkel.

Amikor például összefutottam valakivel az utcán, aki zokogva a nyakamba borult... Mit kell ilyenkor csinálni? A boltban odajön és megölel valaki, akiről azt sem tudom pontosan, kicsoda, de valamit mondani kell neki, mert látszik, hogy meg van rendülve. Mit? El kellett mennem szakemberhez, hogy adjon tanácsot, hogyan kell viselkedni ilyen helyzetekben... Nekem kellett megtanulnom, mert ők nem tudták. Nem adhatom át magam a zokogásnak egy boltban vagy az utcán. Muszáj kijönni a bánatból, nem süppedhetek bele" – mondta.

Galina elmondta, nagyon nehéz időszak ez számukra, hiszen most volt a halottak napja, és hamarosan eljön Juli halálának egyéves évfordulója.

A családban mindenki másképp gyászol. Ha együtt vagyunk, egy asztalnál ülünk tizenegyen az öt unokámmal, a másik két lányommal és Juli egykori szerelmével, aki családtagnak számít nálunk, egy szónak sem kell elhangoznia ahhoz, hogy Juli hiánya fájdalmas legyen. Gyakran kimegyünk együtt a sírjához. Hosszú az út odáig és vissza, útközben nagy a csönd. Rá gondolunk, emlékezünk, gyászolunk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.