Tragédia a budapesti állatkertben: elpusztult Asha, a kiselefánt

Forrás: MTI/Kovács Attila -
Asha Fővárosi Állat- és Növénykert elefánt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ötéves kiselefánt olyan betegséget kapott el, amely az esetek 75 százalékában halálos. A szomorú hírt a Fővárosi Állat- és Növénykert közölte a honlapján.

„Ashán csütörtöktől kezdve tapasztaltuk az aggasztó tünetek megjelenését. Az állatnál először általános bágyadtság jelentkezett, nehezen mozgott, ízületi érintettség volt tapasztalható. Megváltozott az állat viselkedése is, hiszen a szokásosnál kevesebbet kommunikált a környezetével, és a gondozókkal sem működött együtt. Pénteken már enni sem akart, délutánra pedig hasi ödéma is kialakult. A tünetek alapján egyértelműnek tűnik, hogy az elefántokra jellemző herpeszvírusos megbetegedés támadta meg Asha szervezetét. Ez mind a vadonban, mind az állatkertekben élő ázsiai elefántok esetében előforduló, jellegzetesnek számító, és sajnos igen alattomos, úgy is mondhatnánk, rettegettnek számító betegség” – írják a honlapon.

Asha egyéves korában Forrás: MTI/Kovács Attila



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.