Időjárás: jönnek a kemény fagyok

Forrás: AFP/Thomas Kienzle -
időjárás mínusz fagy tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hideg nem vár a szívélyes fogadtatásra, kegyetlenül betör, kérés nélkül. A héten akár mínusz 10 fok is lehet. 

Szerdán hajnalban főleg a déli tájakon még előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás, majd mindenhol csökken a felhőzet. Az ÉK-i szél többfelé erős lesz, mellyel még hidegebb levegő éri el hazánk térségét. Reggel -2, délután +3 fok körül alakul a hőmérséklet. Az igazi hideg csütörtökön és pénteken köszönt be. Változóan felhős, részben napos időre számíthatunk. Elvétve szállingózhat a hó. Fagyos idő ígérkezik, reggelente -10 és -3, délutánonként -3 és +2 fok közötti értékekkel.

Kemény fagyok jönnek – Képünk illusztráció Forrás: AFP/Thomas Kienzle

Szombaton erősen megnövekszik a felhőzet, a Dunántúlon kisebb havazás, ónos eső is előfordulhat. Marad a hideg téli idő. Vasárnap azonban már kellemesebb lesz a hőmérséklet, változóan felhős idő ígérkezik, napsütés főleg délután lehet. 0 és +5 fok köré enyhül a levegő – írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.