Egy 213 méteres aszteroida néhány éven belül akár a Földet is elérheti

Forrás: Bull53Y3 -
csillagászat aszteroida becsapódás Föld katasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 2018 LF16 nevű aszteroidát idén júniusban figyelték meg. A csillagászok szerint 62 potenciális pályán mozoghat a 213 méteres égitest, amely akár a Földet is elérheti.

Hatvankét potenciális pályán érheti el a Földet a 2018 LF16 nevű aszteroida, amelyet először idén júniusban figyelhettek meg - írja a 24.hu az Expressre hivatkozva.

A NASA Jet Propulsion Laboratory csapata megállapította, hogy veszélyes lehet a Fölre, napjaink és 2117 között csapódhat a bolygónkba. Az első lehetséges ütközést 2023. augusztus 8-ára datálták. És bár van lehetőség a találkozásra, a valószínűsége igen csekély: 1 a 30 millióhoz az esély.

Ám ha mégis eltalálja a Földet, 50 megatonnás robbanás következne be, amely a szovjet Cár-bomba erejének felel meg.

Az aszteroida akár a Földet is elérheti Forrás: Bull53Y3
H. Dezső, az olaszliszkai lincselő milliókkal szabadulhat a börtönbőlhttp://www.life.hu/news/20181128-h-dezso-az-olaszliszkai-lincselo-milliokkal-szabadulhat-a-bortonbol.htmlAz olaszliszkai tanárlincselés egyik elkövetője, H. Dezső akár milliókkal is szabadulhat a börtönből. Rossz tartási körülményekre hivatkozva ugyanis 5 millió forintot ítélt meg neki bíróság. News--Időjárás: a jövő héten enyhülés kezdődikhttp://www.life.hu/news/20181128-idojaras-jovo-heten-enyhules-kezdodik.htmlA következő napokban igen hűvös, fagyos időre számíthatunk, de a jövő héten, úgy tűnik, enyhülés érkezik. News--Autóból dobta ki 2 hónapos gyermekét családja rosszallása miatthttp://www.life.hu/news/20181127-autobol-dobta-ki-2-honapos-gyermeket-csaladja-rosszallasa-miatt.htmlNicole Joan Stasio visszaköltözött Balira a családjához, hogy szeptemberben ott hozza világra születendő gyermekét. A család nem nézte jó szemmel a házasságon kívül fogant csöppséget. Az anya mély depresszióba esett, majd kidobta a csesemőt egy taxi ablakán, később pedig magával is végezni akart. News--Laura Avila orrplasztikát szeretett volna, belehalt a műtétbehttp://www.life.hu/news/20181127-laura-avila-orrplasztikat-szeretett-volna-belehalt-a-mutetbe.htmlDallasból utazott Mexikóba Laura Avila, hogy túl nagynak vélt orrát megműttesse. Az operáció során azonban komplikációk léptek fel, a nőt napokig mesterséges kómában tartották, ám végül meghalt. Nővére és vőlegénye gyászolja. News--Friss fotó készült a Marsrólhttp://www.life.hu/news/20181127-friss-foto-keszult-a-marsrol.htmlFriss fotót küldött a NASA központjába az InSight nevű űrszonda a Marsról. News--Négy fehér bengáli tigris született a győri állatkertbenhttp://www.life.hu/news/20181127-negy-feher-bengali-tigris-szuletett-a-gyori-allatkertben.htmlBővült a győri állatkert népes családja, 4 fehér bengáli tigris született október 13-án. A kicsiket egyelőre nem láthatják a látogatók, de már a fotók nézegetése is megtölti a szíveket melegséggel. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.