A család negyedik emeleti albérletéből zuhant ki a kistarcsai kislány, A. Panni. A szülőket most gondatlan veszélyeztetés miatt vonhatják felelősségre. 

A kistarcsai család negyedik emeleti albérletéből zuhant ki a hároméves A. Panni. A kislányra a keresztanyja vigyázott, akinek hajnalban dolgozni kellett mennie. Most a szülők kerültek a nyomozás középpontjába. Gondatlan veszélyeztetés miatt felelhetnek. 

"Védencem, Panni édesapja nagyon megdöbbent a fejleményen, hiszen ő a hazugságvizsgálat szerint is mindenben igazat mondott" - mondta a Blikknek dr. Lichy József ügyvéd.

A kislány édesanyja megbukott a hazugságvizsgálaton (Képünk illusztráció)Forrás: AFP

"A kislány édesanyjának meggyanúsításán nem vagyok annyira meglepődve, hiszen ő a poligráfon is megbukott. Éppen annál a résznél, amikor arról faggatták, tudott-e az alkalmi bébiszitter hajnali távozásáról" - folytatta az ügyvéd. A lap úgy tudja, hogy A. Tamás gyanúsítotti kihallgatása december elején lesz. 

Mint írták: a nyomozás elején még a kislány keresztanyját gyanúsították gondatlan veszélyeztetéssel, ám az ügyészség ezt hamar megszüntette. A hazugságvizsgálat után a következő fordulat az volt, amikor a kislány szervezetében jelentős mennyiségű alkoholt találtak. Lehetséges, hogy megtalálta az elöl hagyott alkoholt, vagy valaki megitatta vele. 

Dr. Kamarás Péter ügyvéd szerint, ha valaki gondatlan veszélyeztetést követ el, 1-5 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.