Nem először vétett a törvény ellen a szombathelyi trafikrabló, K. Aladár. A férfit 30 évvel ezelőtt halálra ítélték, amiért megölte a 11 éves Anitát. Úgy tűnik, hogy nemcsak ez terheli a lelkét, hanem néhány évvel ezelőtt kiskorú veszélyeztetéséért is elítélhették. 

A gyanú szerint K. Aladár november 20-án ronthatott be egy szombathelyi trafikba, ahol gázpisztollyal arcon lőtte az eladónőt, majd a bevételt követelte. A férfi 30 évvel ezelőtt megölte a 11 éves Lenti-Máhomfán élő Anitát. Tettéért halálra ítélték, ám mielőtt kivégezték volna, eltörölték a halálbüntetést. Húsz évet töltött a szegedi Csillagban. 

K. Aladárt Szombathelyen őrizhetik (Képünk illusztráció)Forrás: Shutterstock

A Bors információi szerint K. Aladárt a közelmúltban lopás és kiskorú veszélyeztetése miatt elítélték. A lap úgy véli, hogy ezek alapján egy 14 év alatti gyermekkel keveredhetett lopásba. Úgy tudják, miután 2015-16 körül elfogták, a maximális 2 évet töltötte előzetes letartóztatásban, majd a maradék 1 évet is le kellett volna ülnie. A napokban vonult volna be a börtönbe. Azt írják, biztos forrásból úgy tudják, hogy a büntetés-végrehajtás már a behívóját is kiküldte K. Aladárnak. Jelenleg a szombathelyi bv-intézetben tarthatják fogva, elzárva a többi rabtól.

Megrögzött hazudozóként is elhíresült a szombathelyi trafikrabló. Sokáig egy nővel osztozott egy bérleményen, majd munkásszállón lakott, több álnevet is használt. Volt, akinek azt mondta, hogy a NAV elől bujkál, de olyan is akadt, akinek azt mondta, hogy Szerbiából érkezett.