A természetben nagyjából 5 évig él egy mosómedve, a Budakeszi Vadasparkban lakó Stikli azonban 17 évesen hunyt el a napokban. A gondozók szerint pótolhatatlan űrt hagyott maga után. 

Örök álomra szenderült a Budakeszi Vadaspark 17 éves mosómedvéje, Stikli. Míg a vadonban csupán 5 évig élnek ezek az állatok, fogságban sokkal hosszabb élettartamra számíthatnak. 

A Bors cikke szerint Stikli rendkívül tanulékony volt, tudott kézből enni, ügyes volt, amikor az erdőben kellett megtalálnia a finom falatokat. Az új trükkjét, a kukák felborítását már gyengélkedve tanulta meg nemrégiben, de így is jól teljesített. 

"Évekkel ezelőtt kezdtünk el együtt dolgozni, ami alatt nagyon sokat tanultunk egymástól. Stikli érdeklődő és okos volt, nagyon gyorsan tanult. Hallgatott a nevére, hívásra jött, tudta, hogy hol van a saját etetős helye, mindig ott várta a délutánt, a közös munkát és szórakozást" - mondta a gondozója, Jóba Katalin. Stiklin már tavaly mutatkoztak az öregedés jelei, pénteken pedig örökre lehunyta a szemét.