Máté Péter halála megrendítette a közönséget és a barátokat is, az pedig végképp, hogy sokan nem tudják, hogy pontosan hogyan, miért is távozott az énekes. Ezt a titkot azonban csak három ember tudja, és Poór Péter az egyikük.

Poór Péter is ott lesz az Arénában, hogy felidézze a Táncdalfesztiválok hangulatát, a koncertre hangolódva pedig nosztalgiázott egy kicsit. Legkedvesebb pályatársairól beszélt, Szécsi Pálról és Máté Péterről. Mindketten hirtelen távoztak, és hatalmas űrt hagytak maguk után.

Máté Péter halála máig rejtélyForrás: Fortepan/URBÁN TAMÁS

„Máté Péter az élete két utolsó dalát nekem írta. Halála előtt három hónapig együtt turnéztunk, az is volt a műsor címe, hogy A három Péter. Pálfi Péter volt a harmadik, akinek csodálatos hangja volt, de mivel kísértetiesen hasonlított Koós Jánoséhoz, csak örök második lehetett, később felhagyott az énekléssel, inkább szervező lett" – árulta el Péter. Pályatársa halála nagyon megrázta, de azt határozottan tagadja, hogy szívroham vagy tüdőembólia végzett volna a zenésszel. Az égvilágon semmi baja nem volt a szívének! Nem igaz, hogy szívroham végzett vele.  De az igazság soha nem fog kiderülni. Ezt csak én és még két barátja tudja.  Az egyiket azóta se láttam, a másik Pálfi Peti. Tisztelem a családját, a titkát megőrzöm, megőrizzük örökre. Három nappal előtte még együtt léptünk fel. Az volt a terv, hogy nagylemeznyi anyagot ír nekem. Ebből két dal készült el, de életében már nem sikerült felvenni. Pálfi Peti hívott a hírrel, hogy meghalt. Nem akartam elhinni, rettenetesen megrázott. Úgy éreztem, a sors fintora, hogy akkor halt meg, amikor igazi sztár lett. Kiváló művész volt, de jóval megelőzte a korát.  Borzasztóan megrázott a halála, ahogy Szécsi Palié és Ihász Gabié is, ők szintén a barátaim voltak. Gabit én beszéltem rá, hogy ne csak szerezze a dalokat, lépjen is fel. Olyan jó hangja van, biztosan sikere lesz. És így is lett" – mondta a Borsnak Poór Péter.