Időjárás: havazás jön hétvégére

Forrás: MTI/Komka Péter -
havazás időjárás előrejelzés tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tél szerelmesei régóta hiányolják a havat, ám most úgy tűnik, hétvégén végre teljesül a kívánságuk. Az előrejelzések szerint ugyanis szombaton nagyobb mennyiségű hó is hullhat.

A Köpönyeg előrejelzése szerint pénteken délnyugat felől egy mediterrán ciklon felhőzete borítja be az országot. Délutántól délnyugat felől egyre többfelé kezdődhet havazás. Az északkeleti szél egyre inkább megélénkül. Reggel -7 és -1, délután -1 és +4 fok várható.

Havazás jöhet hétvégére Forrás: MTI/Komka Péter

Szombaton túlnyomóan borult időre van kilátás, sokfelé havazással. Északnyugaton lehet a legkevesebb, délen a legnagyobb (akár 10 cm) mennyiség. Délkeleten havas eső, ónos eső is valószínű. A megerősödő északi, északkeleti szél a fagyos tájakon hófúvásokat okozhat. Téli útviszonyokra készülhetünk.

Vasárnap hajnalban még többfelé hullhat a hó, majd napközben megszűnik a csapadék. Párás, foltokban ködös idő lesz. 0 fok körüli értékeket mérhetünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.