Fákat döntött az utakra, elektromos vezetékeket tépett le a szél Romániában

Románia elektromos vezeték vihar szeles idő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint 150 fát és villanypóznát döntött ki, sok helyen pedig elektromos vezetékeket tépett le az erős szél az utóbbi 24 órában Romániában - derült ki a katasztrófavédelem vasárnap délelőtti összesítéséből.

A nyugati országrész 16 megyéjében lehullott nagy mennyiségű hó, illetve a viharos szél miatt leszakadt faágak, kidőlt fák fennakadásokat okoztak a közlekedésben. Vasárnap reggel egy közlekedő gépkocsira dőlt rá egy fa a Déva és Arad közötti DN7-es főúton. A balesetnek nincsenek áldozatai, de a forgalom az akadály eltávolításáig mindkét irányban leállt.

Csernahévíznél (Toplet) a letört faágak leszakították a magasfeszültségű vasúti felsővezetéket, ezért a Temesvár és Bukarest között közlekedő gyorsvonat nem tudta folytatni útját, és - a hírtelevíziók által megszólaltatott utasai szerint - több mint hét órát vesztegelt egy alagútban. Az Arad megyei Tótváradnál (Varadia) is áramszünet miatt állt le a vasúti közlekedés vasárnap reggel, így két nemzetközi járat, a kürtösi határállomástól Bukarest felé tartó, illetve a Bukarestből Budapest felé közlekedő gyorsvonat is elakadt.

A síkos utakon megszaporodtak a közlekedési balesetek, az Olt megyei Salciánál egy árokba csúszott busz 29 utasának kimentéséhez hívták a katasztrófavédelmet, Hunyad, Ialomita és Teleorman megyében pedig több mint 40 elakadt gépkocsit és utasaikat kellett kiszabadítani a hó fogságából.
Temes megyében 60, Arad megyében 47, Krassó-Szörény megyében 37 település, Buzau megyében mintegy 15 ezer háztartás maradt áram nélkül.

A román meteorológiai szolgálat a Bánságra és a Déli-Kárpátok térségére adott ki másodfokú (narancssárga) riasztást a kiadós havazás és az óránként 60 kilométeres sebességű szél miatt, 13 megyében pedig elsőfokú (sárga) riasztás lesz érvényben vasárnap estig.

Nostradamus jóslatában szörnyű dolgokat olvashatunk a 2019-es évrehttp://www.life.hu/news/20181216-nostradamus-joslataban-szornyu-dolgokat-olvashatunk-a-2019es-evre.html1555-ben írta Nostradamus a Les Propheties című könyvét, amelyben számos dolgot megjósol a jövőre. 2019-re nem fest túl rózsás képet. Világháborúról, globális felmelegedésről és egy különös gyógyszerről is olvashatunk. NewsOrigoIdőjárás: erre lesz még havazás vasárnaphttp://www.life.hu/news/20181216-idojaras-erre-lesz-meg-havazas-vasarnap.htmlA havazást okozó mediterrán ciklon lassan elhagyja Magyarországot, ezért a keleti területeken sem számíthatunk már számottevő havazásra. News--Gyermekét féltve követhette el a gyilkosságot Ausztriában a magyar nőhttp://www.life.hu/news/20181215-gyermeket-feltve-kovethette-el-a-gyilkossagot-ausztriaban-a-magyar-no.htmlKényszeríthették H. Barbarát arra, hogy öljön meg egy idős nyugdíjast egy ausztriai városban. A hírek szerint a gyermekével zsarolhatta meg őt a bandavezér. NewsOrigoCigicsikket és krétát eszik egy vak nőhttp://www.life.hu/news/20181215-cigicsikket-es-kretat-eszik-egy-vak-no.htmlBizarr szokásnak hódol a 42 éves vak Karen Kaheni. Terhessége alatt érzett késztetést arra, hogy krétát fogyasszon, azóta pedig már a cigicsikkek is a kedvencei közé tartoznak. NewsOrigoHó borítja az országot: éjfélig folytatódhat a havazáshttp://www.life.hu/news/20181215-ho-boritja-az-orszagot-ejfelig-folytatodhat-a-havazas.htmlSzombat reggel hótakaróra ébredt szinte az egész ország, az előrejelzések szerint éjfélig eshet még a hó. News--Magyar nő gyilkolt egy osztrák városban: a helyieket sokkolták a történtekhttp://www.life.hu/news/20181214-magyar-no-gyilkolt-egy-osztrak-varosban-a-helyieket-sokkoltak-a-tortentek.htmlA helyieket sokkolta az a gyilkosság, amelyet egy magyar nő követett el az ausztriai Villachban. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.