Markos Györgynek bizonyára nem volt könnyű Alfonzó, a híres magyar artista, színész és humorista fiaként felnőni. Apja minden tekintetben nagyon szigorú volt vele.

Édesapja mindenkinél keményebben fogta az ismert humoristát, Markos Györgyöt. A legendás Alfonzót nehéz volt megnevettetni, bármivel is próbálkozott a fia, neki is összesen csak néhányszor sikerült. Még a látszatát is el akarta kerülni annak, hogy a fia bármilyen lehetőséget is az ő révén kap, ezért borzasztóan szigorúan lépett fel a legkisebb hiba esetén is.

Markos Györggyel nagyon szigorú volt az apjaForrás: opsz.hu

„Egy szabadtéri produkcióban szerepeltem, amit apu rendezett. Nem tagadom, becsajoztam, és 15 percet késtem az egyik próbáról. Óvatosan belopóztam, de amikor apu meglátta, hogy megérkezem, leintette a zenekart. 'Gratulálok, pontos vagy: pontosan 15 percet késtél! Na, Erzsike drága, tépje össze a szerződését, el lehet fáradni!' Ilyen egyszerűen rúgott ki! Szó nélkül kimentem a színpadról, mert tudtam, hogy igaza van. Próbáltak rá hatni a többiek, de azt felelte, itt nincs protekció, különösen az ő fiának. Amikor este hazamentem, közölte, 'Fiam, ezt már nem akartam a többiek előtt mondani, de a szememben egy nulla vagy. Pontosan tudod, hogy én rendezem az előadást, mégis késel? Nem akarlak látni, takarodj a szemem elől!' Na, attól kezdve mindenhová félórával hamarabb érkeztem” – árulta el a Story magazinnak Markos György.