Dévaványán szén-monoxid mérgezés miatt meghalt egy 24 éves focista és édesapja december 25-én

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
halál Dévaványa Szén-monoxid-mérgezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
December 25-én, szén-monoxid mérgezés miatt halt meg egy 24 éves focista és édesapja.

Szörnyű tragédi történt karácsony első napján: a Dévaványai SE labdarúgója, D. Kristóf és édesapja szén-monoxid mérgezés következtében hunytak el. A rendőrség közlemény adott ki, írta meg a keleten.hu.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrség hivatalos közleménye:

Szén-monoxid-mérgezésben vesztette életét egy férfi és fia. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

Dévaványán, 2018. december 25-én 14 óra 45 perc körül otthonukban holtan találtak egy 56 éves férfit és 24 éves fiát. A ház fürdőszobájában a kazán és a vízmelegítő is gázzal működött. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a gázkazán meghibásodott és a két férfi szén-monoxid-mérgezésben vesztette életét. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el és szakértők bevonásával vizsgálja a tragédia körülményeit, a büntetőjogi felelősség kérdését.

A katasztrófavédelem ez alkalomból is felhívja a figyelmet arra, hogy a szén-monoxid mérgezést a legtöbbször a helytelenül használt tüzelő- és fűtőberendezés, kémény okozza. Ezért rendkívül fontos, hogy a kazánokat és a kéményeket minden fűtési időszak előtt ellenőriztessük.

Azokat a helyiségeket, amelyekben a tüzelőberendezés található, rendszeresen szellőztessék, megakadályozva a mérgező gázok felhalmozódását. Ezért szakboltokban kapható elektronikus szén-monoxidjelző készülékekkel jelezhető a veszély!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.