Időjárás: szeles, hideg napok jönnek, újabb havazás is érkezhet

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
havazás időjárás előrejelzés tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeles, hideg napok következnek, újabb havazásra keddtől számíthatunk.

Szombaton megérkezett a tél második nagyobb havazása, az egész ország fehérbe borult. Néhol 15-20 centiméternyi is esett, ugyanakkor a frontok elvonulása után szárazabb levegő érkezett az országba, ezért sok helyen más most elolvadt a hó. Újabb havazás kedden jöhet.

Kedden újabb havazás jöhet Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Köpönyeg előrejelzése szerint vasárnap az erős, olykor viharos északnyugati szél hatására szakadozottá válik a felhőzet, de hószállingózás, hózáporok még elszórtan kialakulhatnak. -2 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn napos, gyengén felhős időre számíthatunk reggel kemény faggyal (-10, -3 fok), délután is hideg téli idővel (-5, -1 fok).

Kedden már beborul az ég, és egyre többfelé alakul ki havazás (nyugaton havas eső is). A délnyugati szél többfelé lesz erős. +1 fok köré enyhül a levegő. Szerdán és csütörtökön szeles, borongós időre van kilátás. Havas eső, majd ismét havazás, hózápor fordul elő. A hőmérséklet délutánonként kevéssel fagypont felett alakulhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.