A WhatsApp üzenetküldőt használják vírusküldésre a hekkerek

Forrás: Webster2703 / pixabay.com -
WhatsApp frissítés üzenet hekker vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem először használják a hekkerek vírusok továbbítására a WhatsApp üzenetküldőt. Most WhatsApp Gold néven kínálnak egy továbbfejlesztett változatot, amely valójában egy hamisítvány. 

A WhatsApp az egyik legnépszerűbb üzenetküldő applikáció. Éppen ezért a hekkerek nem először használják fel arra, hogy vírusokat telepítsenek a különböző készülékekre. Az applikáció továbbfejlesztett változataként kínálják a WhatsApp Goldot, amely először 2016-ban jelent meg, és több mint egymillióan töltötték le.

A 24.hu cikke szerint a mostani veszélyesebb elődjénél. Mint írják: a hagyományos applikációban jelenik meg egy videó, amely felkínálja a frissítést. Valójában egy vírus töltődik a telefonra, amelytől szinte lehetetlen megszabadulni. A vírus a személyes adatokat veszi célba.

Érdemes tudni, hogy a WhatsApp frissítései többnyire automatikusan történnek, így ha ezzel kapcsolatban kapunk üzenetet, nem szabad komolyan venni.

Érdemes óvatosnak lenni a WhatsApp-pal Forrás: Webster2703 / pixabay.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.