Havazás, hófúvás és ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetéseket

Forrás: MTI/Máthé Zoltán -
havazás időjárás hófúvás figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Havazás, hófúvás és ónos eső miatt adott ki figyelmeztetéseket keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az ónos eső veszélye miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést - írták az MTI-hez hétfő este eljuttatott veszélyjelzésben.

A havazás miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a fővárosra, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a hófúvás veszélye miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Kedden folytatódik a havazás a keleti országrészben, de eközben nyugat felől az enyhébb légtömeg hatására a havazás fokozatosan esőre vált. A Budapest-Kelebia vonaltól keletre végig havazás várható. A Dunántúlon átmenetileg ónos eső is lehet.
A várható friss hó az ország déli felén maximum 5, az északi felén 5 centiméter fölött várható. Az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység előterében és a Dunántúl északkeleti felén 5-10 centiméternyi hó is hullhat. Komárom-Esztergomban, Pest megye északi részén és Nógrádban lesz a legtöbb hó. Ezeken a területeken kedd éjfélig 10-15 centiméter fölötti friss hóréteg valószínű, a hegyekben (Dunazug-hegység, Börzsöny) 15 centiméternél több is hullhat. Komárom megyében lehet a legtöbb tapadó hóra számítani.

A megerősödő déli, délnyugati szél az Alföldön, főként a Tiszántúlon okozhat hófúvást kedd délutántól.
Az előrejelzés szerint kedd hajnalra általában mínusz 10 és mínusz 2 fokig hűl le a levegő, de a derült, hóval borított területeken ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 6 és plusz 3 fok között valószínű.

Megölte a manikűröst az asszony, aki nem akart fizetni a szolgáltatásérthttp://www.life.hu/news/20190107-megolte-a-manikurost-az-asszony-aki-nem-akart-fizetni-a-szolgaltatasert.htmlAzt mondta, pénzt vesz le a számlájáról az a nő Las Vegasban, aki végül megölte a manikűrösét, mert nem tudott fizetni a szolgáltatásért. A rendőrség még keresi. News--Közútkezelő: ismét téliesebb útviszonyokra kell számítanihttp://www.life.hu/news/20190107-kozutkezelo-ismet-teliesebb-utviszonyokra-kell-szamitani-1.htmlÚjabb országos havazás várható kedden, így ismét téliesebb útviszonyokra kell számítani – hívta fel a figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében. NewsOrigoFrabato Nostradamus jóslatait elemeztehttp://www.life.hu/news/20190107-frabato-nostradamus-joslatait-elemezte.htmlFrabato elárulta, nem kell megijedni Nostradamus jóslataitól, ugyanis nem minden jövendölése valósult meg a jósnak. NewsOrigoEgy strucc terrorizálta a farm vendégeit Esztergombanhttp://www.life.hu/news/20190107-egy-strucc-terrorizalta-a-farm-vendegeit-esztergomban.htmlAz esztergomi struccfarmon igencsak ráijesztett egy strucc a vendégekre. NewsOrigoMegszólalt az M3-ason elgázolt Tankcsapda-rajongó lány kedvesehttp://www.life.hu/news/20190107-megszolalt-az-m3ason-elgazolt-tankcsapdarajongo-lany-kedvese.htmlAz M3-as autópályán gázolták el a Tankcsapda zenekar egyik rajongóját, amikor az egyik koncertről tartott hazafelé. Párja, Zoltán most elmesélte a történteket. News--Balesetet szenvedett a szánkós, Viktorija Gyemcsenko: agysérülést szenvedetthttp://www.life.hu/news/20190107-balesetet-szenvedett-a-szankos-viktorija-gyemcsenko-agyserulest-szenvedett.htmlViktorija Gyemcsenko súlyos sérülést szenvedett a szánkósok világkupaversenyén. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.