Szükségállapotot rendeltek el a Tátrában a hó miatt

Forrás: CJ/Pixabay -
Tátra szükségállapot
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tátrai régióban szükségállapotot rendeltek el a napok óta tartó havazás és hóátfúvások miatt.

Szükségállapotot rendelt el a tátrai régióban a szlovák útkezelő vállalat a napok óta tartó hóesés és a helyi utakon kialakult hóátfúvás miatt. A havazás és az erős szél, illetve az ezek együtthatásaként keletkező hóátfúvások a tátrai régió három járásában – a poprádiban, a lőcseiben és a késmárkiban – okoznak jelentős problémákat. Ezekben a járásokban Marián Barilla, a helyi útkezelő vállalat igazgatója "nagyon rossznak" jellemezte a helyzetet.

Képünk illusztráció Forrás: CJ/Pixabay

Az említett járásokban vannak útszakaszok, amelyeket teljesen le kellett zárni, de a járható utak jelentős részén is rosszak az útviszonyok.

A havazás és az óránként száz kilométeres erejű széllökések leginkább a Magas-Tátrában nehezítik a közlekedést.

Poprád, Ótátrafüred, Tátracsorba és a Csorba-tó környékén a legrosszabb helyzet. Az előrejelzések szerint a most tapasztalható rendkívüli időjárás legalább szerda estig változatlan marad, ezért az útkezelő vállalat azt ajánlja, hogy aki teheti, ne induljon útnak ebben az időben.
Az elmúlt napokban

leesett új hó és a helyenként mínusz húsz fokot is elérő hideg következményeként nőtt a lavinaveszély is,

jelenleg már az ország minden magashegyi térségében emelt fokozatú (az ötös skálán hármas) lavinaveszély van érvényben.
A Tátrán kívül továbbra is

komoly problémákat okoz a havazás az ország északnyugati részén, Zsolna megyében,

ahol már a múlt héten több mint egy tucat településen hirdettek szükségállapotot. Ezeknek a településeknek a száma a folytatódó havazás miatt folyamatosan emelkedik, kedden már 29 faluban és egy városban volt érvényben szükségállapot – írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.