Dr. Brodmann Péter – a VV Fanni meggyilkolásával gyanúsított B. László korábbi védője – szerint sok minden nem stimmel az üggyel kapcsolatban, rengeteg az eljárási hiba.

Dr. Brodmann Péter védte unokaöccsét, B. Lászlót, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte VV Fannit. Nemsokára más ügyvédet kellett azonban választania, mert felmerült, hogy egyes férfi családtagok is segíthettek Fanni meggyilkolásában. Ezt a DNS-vizsgálatok cáfolták. A védőt azonban végleg kizárták, ezért fakadt ki.

VV Fanni ügye a kizárt védő szerint nincs teljesen rendbenForrás: RTL Sajtóklub

Múlt héten tudtam meg, hogy végleg kizártak az ügyből mint védőt. Korábban engem egy, az unokaöcsém csomagtartójában talált kötélen lévő DNS-minta miatt hallgattak ki, azt akarták bebizonyítani, hogy megfogtam a zsinórt, így én is részt vehettem a bűncselekményben. A szakértői vizsgálat bebizonyította, hogy az nem az én mintám. Felháborítónak tartom, hogy egy, már hatályon kívül lévő paragrafusra hivatkozva zárt ki a bíró”– mondta a Blikknek az ügyvéd, aki természetesen írásban is jelezte a problémát az illetékeseknek, de állítása szerint nem kapott választ. „Amikor az egész kirobbant, 2017 novemberében szinte azonnal emberöléssel gyanúsították meg Lászlót. Egy évvel később kaptunk egy bírói végzést, hogy továbbra is rácsok mögött marad az unokaöcsém, de azon a papíron már csak személyi szabadság korlátozása állt. Ez súlyos adminisztratív hiba, megengedhetetlen! Amúgy sem ez az egyetlen eljárási hiba, pontatlanság, amitől hemzseg a nyomozás. Például papíron 2017. november 7-ről már van ellenem felvett tanúvallomás, de kérdem én, hogyan, ha Fanni csak két héttel később tűnt el?”– fakadt ki dr. Brodmann Péter.