A burgenlandi Kismartonban raboltak el egy 88 éves asszonyt, aki az osztrák sajtóértesülések szerint nem más, mint az az Esterházy Alapítványt kezelő Ottrubay István édesanyja.

A burgenlandi Kismartonban a nyílt utcán raboltak el egy 88 éves asszonyt, aki a feltételezések szerint az Esterházy Alapítvány kezelőjének édesanyja. Az eset a délutáni órákban történt, de a rendőrség csak késő este adott tájékoztatást.

Az idős asszony az utcán sétált ápolója kíséretében, amikor két, feltehetően külföldi rendszámtáblájú fekete limuzin fékezett le mellettük. Egy nő és egy férfi ugrott ki belőlük, az ápolót félrelökték, az idős asszonyt pedig betuszkolták az egyik autóba, majd nagy sebességgel elhajtottak a kismartoni Hegytemplom irányába.

Elraboltak Kismartonban egy 88 éves asszonyt, aki állítólag az Esterházy Alapítvány kezelőjének édesanyja – Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

Helmut Marban rendőrségi szóvivő az APA hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, hogy nagyszabású hajtóvadászat indult az emberrablók után.  „Nemzetközi keresés folyik minden irányban” – fogalmazott a szóvivő, és részletesen kifejtette, hogyan néztek ki az emberrablók. Herbert Kickl belügyminiszter azonban óvatosságra intett, azt mondta, egyelőre nem tudni, hogy ez – mint fogalmazott – „klasszikus értelemben vett emberrablás volt-e”. Szemtanúk szerint az eset után állig felfegyverzett rendőrök lepték el Kismarton utcáit, megállították és átkutatták a magyar rendszámú gépkocsikat – írja az MTI.