Szécsi Pál nem sokkal utolsó öngyilkossági kísérlete előtt esett szerelembe Szűcs Judithtal. Az énekesnő most elmesélte, hogyan történt az első csókjuk, és hogyan szelídült a nagy szerelem erős barátsággá. 

„Az első szó, ami eszembe jut Szécsi Pálról, az a sárm. Neki nem kellett udvarolnia, neki olyan sármja volt, hogy ha csak rád mosolygott, már az önmagában felért egy udvarlással. Meg se kellett szólalnia. Szégyellős férfi volt, de mégis nagyon tudott hódítani” – mesélte a Borsnak Szűcs Judith. 

Szécsi Pál ugyanis röviddel halála előtt Szűcs Judithot szerette. Turnéra hívta őt és Cserháti Zsuzsát. Szécsi ekkor már szakított nagy szerelmével, Domján Edittel. 

Szécsi Pál öltözőjében csókolta meg Szűcs Judith énekesnőtForrás: Wikipédia / Mária Novák

Szűcs Judith kollégaként tekintett a legendás énekesre, be akarta bizonyítani, hogy méltó a felkérésre. „Emlékszem, a fellépések előtt nagyon sok időt töltöttünk az öltözőben. Mindig átmentünk egymáshoz, és jókat viccelődtünk. Láttam, hogy ez feltölti, vidámabb és boldogabb lesz tőle. Egy ilyen alkalommal csattant el köztünk az első csók is” – mondta a lapnak Szűcs Judith, aki ekkor még csak a húszas évei elején járt. Kissé megrémítette a helyzet, hiszen tudott Szécsi addigi öngyilkossági kísérleteiről. 

Szűcs Judith 1979-benForrás: MTI/Bara István

Mint mondta: ott voltak a hegek a nyakán, már túl volt egy gégemetszésen. Igyekezett szerelemmel gyógyítani Szécsit, hogy akarjon élni, de nem sikerült. „Egyszerűen csak átalakult a kapcsolatunk egy szoros barátsággá. Neki és nekem is másfelé haladt az életünk. Biztos, hogy tovább tartott volna a kapcsolatunk, ha erősebben akarjuk és érezzük” – fogalmazott Szűcs Judith.