Időjárás: Németh Lajos szerint még hiába várjuk a tavaszt

Fotó: Talán Csaba -
Németh Lajos tavasz időjárás előrejelzés tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németh Lajos szerint hiába enyhül az idő hétvégére, a tavaszra még várnunk kell.

Németh Lajos a jégzajlás miatt épp nem közlekedő tiszacsegei kompról jelentkezett be a TV2 műsorában. A meteorológus elmondta, február első napjaiban 11–13 fokos hőmérsékletre számíthatunk, ami leginkább március elejére, közepére emlékeztet majd bennünket időjárás szempontjából, ugyanakkor messze még a tavasz, jövő héten újabb lehűlés érkezik.

Erősödik az éjszakai lehűlés, holnapra virradóra lesznek olyan helyek az országban, ahol akár mínusz 10 fok is lehet, főleg az északi, északkeleti országrészben, ahol még mindig összefüggő hótakaró található. (...) Aztán szombat-vasárnap erős déli áramlással, erősödő déli széllel érkezik a nagyon enyhe levegő, ez országszerte olvadást okoz és fagymentesek lesznek az éjszakák is, de csak átmenetileg, hiszen a jövő héten újabb hideghullám érkezik fagyokkal. Csapadékos idő lesz, esernyős idő várható a hétvégén.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.