A Cardiff City focicsapat frissen igazolt játékosát, Emiliano Salát szállító magánrepülőgép január 19-én tűnt el a La Manche-csatorna fölött. Adományokból indítottak újabb keresést a gép megtalálására, amely sikerrel járt. 

Ahogy mi is beszámoltunk róla: adományokból és a család finanszírozásával indítottak újabb keresést azért, hogy megtalálják az Emiliano Sala focistát szállító eltűnt magánrepülőgépet. A játékos gépe január 19-én tűnt el a La Manche-csatorna fölött. Salát frissen igazolta a Cardiff City csapata. 

A napokban két repülőgépülést mosott partra a víz Franciországban, amelyről úgy vélték, hogy a focista gépének darabjai. Most pedig az a hír is napvilágot látott, hogy az expedíció sikeres volt, megtalálták a gép roncsait – írja a Nemzeti Sport

Emiliano Sala gépét megtaláltákForrás: gofundme.com

„Vasárnap kora reggel az FPV MORVEN megtalálta az Emiliano Salát szállító repülőgép roncsait. Az általunk megadott pozícióba mozgattunk egy támogatóhajót, amelynek segítségével sikerült azonosítani. Emiliano Sala és David Ibbotson családját a rendőrség értesítette. A légi baleseteket vizsgáló bizottság hétfőn ad hivatalos tájékoztatást” – idézi David Mearns kutatásvezető szavait a lap. 

A 24.hu cikkében pedig azt írja a Sky News értesüléseire hivatkozva, hogy egy távolról irányítható szerkezettel víz alatti felvételeket készítettek a roncsról, amelyben egy ember maradványait találták. Ezen kívül a gép regisztrációs száma is látszik, így nem kérdés, hogy Sala repülőjét találták meg. A légi balesetekkel foglalkozó hivatal további lépéseket tervez Sala és a pilóta családjának bevonásával.