Máté Péter özvegye elárulta, néhai férje halála előtt nem sokkal azt tervezte, felhagy az énekléssel.

Tegnap lett volna 72 éves Máté Péter, aki 35 esztendővel ezelőtt hunyt el. A szomorú évforduló alkalmából a Blikk megkereste az özvegyet, Editet, aki elmondta, biztos abban, hogy néhai férje csodálatos nagypapa lett volna.

Elárulta, az énekes pályája kezdetén nagyon keveset keresett és később is hiába lett jobb a helyzetük anyagilag, úgy döntött, felhagy az énekléssel.

Péter rengeteget dolgozott. A napi megélhetésért sokáig aprópénzért ment haknikba, énekelt esküvőkön. Amikor megvettük, a telken csak egy düledező vályogépület állt, a lányaink dézsában fürödtek, vödörben hordtuk a vizet, de nagyon boldogok voltunk együtt. Halála előtt két évvel kezdett egy kicsit jobban menni anyagilag, felfedezték, kezdték megbecsülni, népszerű lett. Mégis úgy döntött, abbahagyja az éneklést, aztán a hangszerelés, a zeneszerzés és a színház felé fordul. Ki tudja, engedték volna-e neki a rajongók, de ezt tervezte. Már sohasem tudjuk meg, hogyan lett volna, hiszen az elhatározása után néhány hónappal elment...”

Máté Péter fel akart hagyni az éneklésselForrás: Fortepan/URBÁN TAMÁS