Egy teória szerint ezt tette a tragédia előtt az eltűnt maláj gép másodpilótája

Forrás: MTI/EPA/Raymond Wae Tion -
maláj gép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meglepő elmélettel rukkolt elő egy elismert repüléstechnikai szakértő az öt évvel ezelőtt eltűnt maláj gép ügyében. Christine Negroni állítja, hogy az utasszállító másodpilótája, a 27 éves Fariq Abdul Hamid mindent megtett, hogy megakadályozza, hogy a gép az óceánba zuhanjon.

Miközben a kapitány, Zaharie Shah a mosdóban volt, Hamid megpróbálta letenni a gépet egy kis szigeten, a Langkawi reptéren. Ez már csak azért is valószínű – Negroni szerint –, mert Hamid a szigeten található akadémián képezte ki magát pilótává, ami mindössze 700 méterre volt a reptér futópályájától, így jól ismerhette a környéket – írja a Daily Star nyomán a Ripost.

Terve azonban nem sikerült, mivel az agya nem jutott elég oxigénhez, nem tudott eléggé koncentrálni, és rossz döntések egész sorozatát hozta meg.

Forrás: MTI/EPA/Raymond Wae Tion

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.