Várkonyi Andi a szerelemről tartott előadást, és habár ez nem róla szólt, magáról is beszélt. Elárulta, számára mi fontos egy férfiban.

Várkonyi Andrea a Szerelem és az apró betűs rész című előadásában arról beszélt, hogyan juthat el két ember odáig, hogy egy nagy szerelem és esetleg közös gyermek után mégis elválnak egymástól. Ugyan leszögezte, hogy nem róla szól, azért nem félt a saját életéből, lelki vívódásaiból is példákat hozni.

Várkonyi Andrea tudja, milyen férfira vágyikFotó: Adrián Zoltán - Origo

Amikor azon kapjuk magunkat, hogy a gúny megjelenik a kommunikációban, sajnos a kapcsolat már visszafordíthatatlan állapotba érkezett (...) ahogy az is intő jel lehet, amikor rádöbbenünk, hogy már nem szeretjük a másik szagát.  Sajnos ilyen esetekben be kell látni: vége"  – mondta Várkonyi Andrea, bár arra nem tért ki, ő észlelte-e ezeket a jeleket. 
„A szerelemben nem csalódtam, továbbra is hiszek benne. Tanultam a saját hibáimból, és már tudom, mit keresek, hogyan kell működtetni egy szerelmet. De erre egyelőre nem vagyok kész. Szerintem egy ideig nem lesz senki az életemben"  – árulta el Andi, aki arról is beszélt, fontos, hogy megismerjük a másik szeretetnyelvét. Nekem a testi érintés a szeretetnyelvem, számomra nagyon fontos, hogy megöleljenek és megpuszilgassanak, akkor olyan tudok lenni, mint egy kiscica. Ha nem kapom meg, hiányérzetem van. Probléma, ha a másik fél erre egyáltalán nem képes, mert ő mással fejezi ki a szeretetét, például azzal, hogy szívességet tesz, becsavarja a villanykörtét vagy elmosogat, esetleg ajándékokkal halmozza el a másikat. Ezt nagyon fontos tisztázni, mert vehetnek nekem bármit, ha a testi érintést nem kapom meg, nem érzem teljesnek a kapcsolatot"  – idézi a Best Magazin Andit, aki javasolta, mindenki írjon össze 6-7 elvárást, és abból ne engedjen. „Számomra például elengedhetetlen, hogy érezzem, fontos vagyok a másiknak. És kizáró ok, ha a férfi iszik, azzal nem tudok elfogadó lenni" – árulta el Andi, ezek mellett pedig az is fontos, hogy a párja lojális legyen, és integrálódjon a családjába.