A Cristiano Ronaldo szexbotrányát kiszivárogtató Rui Pintót Magyarországon fogták el, de ki kell adniuk Portugáliának, aminek a hírek szerint nem örül a hacker – az életét félti.

Budapesten fogták el Rui Pintót, a Football Leaks honlap portugál tulajdonosát, aki főszerepet játszott Cristiano Ronaldo szexbotrányának kiteregetésében. Ő hozta nyilvánosságra, hogy a focista 2009-ben peren kívül egyezett meg az áldozattal.

Rui Pinto évek óta Budapesten élForrás: marca.es

A férfi évek óta itt élt és tanult, és itt is szeretne maradni. Élet és halál kérdése, hogy kiadnak-e Portugáliának"  – így fogalmazott a Fővárosi Törvényszéken a 30 éves Rui Pinto, akit a portugál nemzetközi körözés alapján fogtak el a magyar rendőrök, de nem Cristiano Ronaldo szexbotrányának kiszivárogtatása miatt. Állítólag azért körözték, mert ellopták a Benfica futballklub alkalmazottainak és vezetőinek üzleti levelezését. Ő maga pedig a nagy rivális Porto szurkolója, és nagyon fél attól, hogy büntetését Portugáliában kell majd letöltenie. Pedig a döntés szerint ki fogják adni, annak ellenére, hogy a férfi ügyvédje olyan körülményekről beszélt, amelyek szerinte egyértelműen azt jelentik, hogy védencét nem lehet átadni. Pinto pedig arról beszélt, hogy ő és a családja is több fenyegetést kaptak – írja a Bors