Nemrégiben mutatták be a Leaving Neverland című dokumentumfilmet, amelyben férfiak mesélnek arról, hogy milyen viszonyuk volt Michael Jacksonnal. Egyikük most azt állítja, hogy a pop királya bevallotta neki: a házassága csak a nyilvánosságnak szólt. 

Szoros kapcsolata volt Michael Jacksonnak James Safechuckkal és családjával – derül ki a Leaving Neverland című filmből, amelyet nemrégiben mutattak be Amerikában. A filmben olyan férfiak vallanak, akik azzal vádolják a pop királyát, hogy kisfiúként zaklatta őket. 

James Safechuk is szerepel a dokumentumfilmben, a képsorokon pedig azt állítja, hogy Jacko elárulta neki, hogy a házassága Lisa Marie Presleyvel csak a nyilvánosságnak szólt. Főként az után, hogy Jordan Chandler és családja szexuális zaklatással vádolták. 

Michael Jacksonról vallott James SafechuckForrás: Getty Images/Steve Allen

Safechuck és családja kölcsönt is kapott az énekestől, hogy családi házat vásároljanak maguknak, a fiú pedig egy autót kapott a 16. születésnapjára. Azt mondja, rajongott a filmezésért, így Jacko fizette a filmes óráit is. Mint mondta: az iskolában több tantárgyat is emelt szinten tanult, ám Jackson azt mondta nekik, hogy nincs erre szüksége egy gyereknek. Így a szülők úgy döntöttek, hogy nem járatják gyermeküket emelt szintű osztályba többé. 

A Daily Mail cikke szerint egy napon Jackson megszakította velük a kapcsolat, ekkor pedig James és a szülők is elhagyatottnak érezték magukat. Az édesanya konkrétan úgy érezte magát, mintha az egyik gyermekét veszítette volna el, hiszen Jackson 7 éven keresztül ápolt szoros viszonyt a családdal.