Az űr szerelmesei és az ufóhívők is rendszeresen böngészik a NASA által készített felvételeket, amelyeken sokszor találnak valami számukra érdekeset. Most épp egy olyan tárgyra bukkantak, amelyet bizonyítékként értékelnek arra nézve, hogy valamikor a Marson volt élet. 

Az ufóhívők és az összeesküvés-elméletek rajongói is szeretik böngészni a NASA által készített felvételeket. Most a Curiosity marsjáró által készített képeken fedeztek fel valamit, amiről úgy gondolják: bizonyíték lehet arra, hogy sok ezer évvel ezelőtt civilizáció volt a Marson is. 

A tárgy fémes felületűnek tűnik és olyan, mintha egy kerek lyuk lenne a közepében. Az elméletet közzétevők szerint lehetetlen, hogy puszta véletlenségből egy teljesen kerek forma legyen egy idegen bolygón. A Napiufo cikke szerint akik a marsi életre keresnek bizonyítékot azzal szoktak védekezni, hogy bármilyen civilizáció nyomai eltűnhetnek néhány százezer vagy ezer év alatt. Akár a talaj alatt is kereshetnénk őket, talán akkor rábukkannánk valami nyomra. 

Úgy vélik, ez a felszínen maradt darab is bizonyíték lehet arra, hogy valaha ott is volt civilizáció.