A transzneműeknek ma már van lehetőségük arra, hogy ne a született testükben éljék le az életüket, hanem abban, amelybe a szívük szerint tartoznak. Még hosszú út vezet a teljes megértésükhöz és elfogadásukhoz, és ebben nagy szerepük van azoknak az ismert embereknek, akik felvállalták transzneműségüket. Íme, azok a hírességek, akik bátran léptek, és átalakultak.

Caitlyn JennerHabár nem Caitlyn Jenner volt az első ismert ember, aki felvállalta, hogy rossz testbe született, az kétségtelen, hogy az ő bejelentése lett a leghíresebb. A Kardashian klán tagja, Kris Jennner korábbi férje 2015-ben, 65 évesen állt a nyilvánosság elé azzal, hogy Bruce Jenner helyett ezentúl Caitlyn Jennerként szeretné élni az életét.

Caitlyn JennerForrás: Getty Images


Chaz Bono Sonny Bono és Cher egyetlen közös gyermeke még Chastity Bonóként látta meg a napvilágot. Már nagyon korán rájött azonban, hogy nem passzol hozzá az a test, amelybe született. 13 évesen még leszbikusnak hitte magát. A ma 50 éves Chaz Bono 2008-ban vállalta a nemváltó műtétet, és azóta Chaz Bonóként él. Színészként és aktivistaként dolgozik.

Chaz BonoForrás: Getty Images


Candis Cayne A Hawaiin született televíziós személyiségnek sem volt könnyű dolga: összezavarodott tinédzserként nem talált támogató légkörre hazájában. A mély érzelmi zűrzavar és a sok szorongás űzte el Mauiról, de így találhatott önmagára. A '90-es évek New Yorkjában tudta megélni boldogságát, az évtized végére pedig megkezdte az átalakulást. Több kisebb színészi szerepet is kapott, és Caitlyn Jennernek is sokat segített, hogy túljusson az átalakulás és az elfogadás nehézségein.

Candis CayneForrás: Waldorf School Yearbook 1985, Getty Images


Balian Buschbaum Nemzetközileg híres sportolónő volt egykor Balian Buschbaum, ugyan a világ akkor még Yvonne Buschbaumként ismerte. 2007-ben egy sérülés miatt fel kellett hagynia a pályafutásával, de ez kevésbé zavarta, mint a teste. Ugyan az élete egy részét nőként élte le, eljött az ideje, hogy azzá váljon, akivé mindig is szeretett volna, vagyis férfivá. 2008-ban feküdt kés alá.

Balian BuschbaumForrás: AFP, balian-buschbaum.de


Alexis Arquette Alexis Arquette története sajnos nem ért boldog véget, pedig biztatóan kezdődött a pályafutása. Robertként született egy olyan családba, ahol számtalan a tehetség, ő sem panaszkodhatott. Rengeteg filmben szerepelt, 2004-ben pedig úgy döntött, átadja az irányítást a női énjének, akit addig csak alteregóként engedett be az életébe. Átesett az átalakításon, a karrierje pedig szárnyalt tovább. Sajnos az egészsége azonban nem: 1987-től küzdött a HIV-vel, ez okozta a halálát is. 2016-ban hunyt el.

Alexis ArquetteForrás: Getty Images