Gyermeke születése után egy évig nem vállalt semmilyen szerepet Udvaros Dorottya. Most Csehov Meggyeskert című darabjában egy földbirtokos asszonyt alakít. Ennek kapcsán mesélt a női szerepekről.

„Egyre több és komolyabb feladat hárul a nőkre. Nagyon jónak tartom, ha egy országban nők is betöltenek vezető pozíciókat, egy női látásmód sokszor talán jobb is, hiszen mi anyaként, feleségként talán árnyaltabban látunk dolgokat” – mesélte Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő a Borsnak. Jelenleg Csehov Meggyeskert című darabjában egy földbirtokos asszonyt alakít.

„Egy picit általánosítva Ljubov Andrejavna egy orosz nőtípust testesít meg. Nagyon gondoskodó, tele érzelmekkel, megengedő és megbocsátó” – jellemezte szerepét a színésznő.

Udvaros Dorottya új szerepéről is meséltFotó: Polyák Attila - Origo

„A szeretetre én is ugyanúgy vágyom, mint Ranyevszkaja, a szerelem is egy ilyen érzés számomra, kortalan. Az okos nő maga választ férfit, miközben hagyja, hogy a férfi válassza ki, szerintem ez így van rendjén” – osztotta meg a lappal Udvaros Dorottya, aki az is elárulta, hogy fia születése után egy évig nem vállalt szerepet, és ez sok vívódást okozott neki. 

„Amikor az ember anyává válik, akkor nagy kérdőjelek vannak benne: csinálom-e ugyanazzal a szenvedéllyel a szakmámat, mint előtte. Nem gondoltam, hogy a megoldás az lett volna, hogy otthagyom a színházat. Azt a feladatot kaptam a sorstól, hogy színész legyek. Sokszor éreztem úgy, nincs szabad estém, nem tudtam mesélni a fiamnak, legtöbbször mire hazaértem, már aludt. Sok vívódást okozott, hogy vajon a fiammal szemben mi lett volna a jó megoldás” – fogalmazott Udvaros Dorottya.