Michael Jackson áldozata hibázott a molesztálás pontos időpontjának megadásával

Leaving Neverland dátum Michael Jackson áldozat Neverland
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Michael Jackson áldozatai dokumentumfilmben számoltak be az őket ért bántalmazásokról, azonban az énekes életrajzírója észrevett egy hibát, amit a rendező is elismert.

A Neverland elhagyása című dokumentumfilmben Michael Jackson két áldozata vallott arról, hogyan molesztálta őket a zenész. James Safechuck volt az egyik, aki vállalta a történetét. Azt nyilatkozta, hogy az énekes 1988-tól egészen 1992-ig bántalmazta őt, egy alkalommal a birtok vasútállomásának emeleti szobájában.

Michael Jackson egyik áldozata nem volt pontos a molesztálás végét illetően Forrás: AFP/Patrick Kovarik

Michael Jackson életrajzírója, Mike Smallcombe azonban felhívta a figyelmet arra, hogy ez az épület 1994-ig nem épült fel. A dokumentumfilm rendezője, Dan Reed Twitteren ismerte el, hogy James valóban hibázott a pontos dátumok közlésekor. „A dátum, amiben tévedett, az az abúzus befejezésének a dátuma” – írta a rendező utalva ezzel arra, hogy ezek szerint még tovább tartott valójában a molesztálás, mint ahogy arra az áldozat emlékezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.