40 év után szabadulhat az iskolai lövöldöző, Brenda Ann Spencer

Forrás: Shutterstock -
szabadulás iskolai lövöldözés börtön Brenda Ann Spencer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Brenda Ann Spencer 40 éve börtönben van, miután 1979-ben tüzet nyitott iskolásokra: egy tanárt és egy karbantartót meggyilkolt, több gyereket pedig megsebesített. Lehet, hogy most kiszabadul a fogságból.

Brenda Ann Spencer 1979 januárjában, mindössze 16 évesen nyitott tüzet egy iskolai játszótérre Kaliforniában. Megölt egy tanárt, egy gondnokot, megsebesített nyolc gyereket és egy rendőrt. A sokkoló eset volt az első iskolai lövöldözés Amerikában. Brenda annak idején azzal indokolta tettét, hogy nem szereti a hétfőket. Ő ihlette Bob Geldof I don't like Mondays című számát.

A lányt tettéért 25 évtől életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. Azóta többször kérvényezte szabadlábra helyezését, de eddig minden alkalommal elutasították. Most azonban több ügyvéd is lát esélyt arra, hogy szabadon engedjék a nőt – írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.