Nehéz olyan felvételt találni a hírességekről, amelyek nincsenek retusálva. Természetesen egy-egy apró hiba eltüntetése még nem számít komoly módosításnak, de a világsztárokon általában ennél jóval több változtatást hajtanak végre. A fotókon olyan simává varázsolják az arcukat, mintha tinédzserek lennének, pedig az idő felettük sem múlt el nyomtalanul: íme, néhány kép, amely megmutatja, mekkora a különbség a manipulált felvételek és egy eredeti között.

Salma Hayek

Salma HayekForrás: Instagram/salmahayek, Vanity Fair

Az 52 éves színésznő csodálatosan néz ki, korához képest pedig egyszerűen lenyűgözően, ezért is érthetetlen, miért kell agyonretusálni a róla készült felvételeket. A Vanity Fair képszerkesztői túlzásba estek, amikor a színésznő fotója került a kezeik közzé, és szinte a felismerhetetlenségig retusálták.

Uma Thurman

Uma ThurmanForrás: Instagram/umathurman, Dujour Magazine

A szépséges Uma Thurman is nyugodt szívvel vállalhatja módosítások nélküli fotóját, hiszen 48 évesen is remekül néz ki. Nem így gondolták a Dujour magazin szerkesztői, akik a legapróbb ráncot is eltávolították a színésznő arcáról. A két fotó között zongorázni lehet a különbséget.

Jennifer Garner

Jennifer GarnerForrás: Instagram/jennifer.garner, Southern Living

Talán a 46 éves Jennifer Garner járt a legjobban, ugyanis a Southern Living címlapja és a valóság között nem olyan meghökkentő a különbség, mint a többi sztár esetében, de azért itt is jól látszik, hogy bőven végeztek módosításokat a felvételen – többet is a kelleténél. A végeredmény azonban még így is jóval életszerűbbre sikerült.

Nicole Kidman

Nicole KidmanForrás: Getty Images, Warner Bros.

Sajnos Nicole Kidman azon hírességek táborát erősíti, akik nem tudnak méltóságteljesen megöregedni. Ez azt jelenti, hogy a Photoshop nélküli képei is erősen manipuláltak, csak azok a plasztikai sebészek által. Erre az Aquaman plakátján rátettek még egy lapáttal, és olyan simára retusálták az arcát, amilyen talán sosem volt.

Julia Roberts

Julia RobertsForrás: Instagram/juliaroberts, marie claire

Az 51 éves Julia Roberts nem igényel sebészi beavatkozást, ráncait ráadásul büszkén vállalja közösségi oldalain, akár smink nélkül is. A Marie Claire magazinnál azonban késztetést éreztek arra, hogy a színésznőt nagyjából 20 évvel ezelőtti formájában mutassák meg a címlapon, vagyis hibátlan, szarkalábaktól mentes arcbőrrel.