A külföldi nőkre vadászó ciprusi sorozatgyilkos újabb áldozatát találták meg egy tó mélyén

Forrás: MTI/EPA/Katia Hrisztodulu -
sorozatgyilkos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb, immár harmadik áldozatát találták meg vasárnap egy mesterséges tó mélyén Ciprus első ismert sorozatgyilkosának, egy külföldi nőkre vadászó hivatásos katonatisztnek.

A 35 éves százados öt nő és két leánygyermek meggyilkolását vallotta be, ő mutatta meg a rendőröknek a Nicosiától 32 kilométerre nyugatra fekvő mesterséges tavat, egy használaton kívüli rézbánya szennyvíztározóját, amelynek mérgező vizében elrejtette a megölt öt nő közül háromnak a holttestét.

Forrás: MTI/EPA/Katia Hrisztodulu


A hatóságok vasárnap felszínre hoztak a tó fenekéről egy holttestet rejtő bőröndöt, amelyet betondarabokkal süllyesztettek a mélybe. Megtaláltak egy második bőröndöt is, de azt egyelőre nem emelik ki, inkább tovább kutatnak a harmadik áldozat után.

A két és fél éve kezdődött gyilkosságsorozatra az után derült fény, hogy két hete túrázók véletlenül felfedezték az egyik áldozat holttestét a rézbánya aknájában, egy hét múlva ugyanott pedig megtaláltak egy másik áldozatot is.

A nyomozás hamar elvezetett a katonatiszthez, aki öt nő és két kiskorú lány megölését vallotta be. A férfi kizárólag a földközi-tengeri szigetországban dolgozó külföldi nőkre vadászott, áldozatai között van fülöp-szigeteki, nepáli és román is.

A ciprusi rendőrfőnök belső vizsgálatot rendelt el, mivel sokan azzal vádolják a rendőrséget, hogy nem vizsgálta ki érdemben az eltűnési ügyeket. A rendőrség első reakciójában azt közölte, jogszabályok korlátozzák az alaposabb nyomozómunkát, például a lehallgatásokat az eleinte nem túl súlyosnak látszó ügyekben.

Marad a szeles, csapadékos időjáráshttp://www.life.hu/news/20190428-marad-a-szeles-csapadekos-idojaras-aprilis-vege.htmlA jövő héten is marad a szeles, csapadékos időjárás. Május első napjaiban helyenként 20 fok körül, a hétvégén viszont néhol csak 10 fok körül alakul a hőmérséklet, hajnalban pedig akár 2 fokig is hűlhet a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez. NewsOrigoMerényletek Srí Lankán – Szállodákat és katolikus templomokat ért terrortámadás, több száz áldozathttp://www.life.hu/news/20190421-merenyletek-sri-lankan-szallodakat-es-katolikus-templomokat-ert-terrortamadas-tobb-szaz-aldozat.htmlHárom katolikus templomot és három szállodát ért szinte egyidejű robbantásos támadás húsvétvasárnap délelőtt Srí Lankán, olyan helyeken, ahol turisták nagy számban megfordulnak. Legkevesebb száz ember meghalt, további több mint 400-an pedig megsebesültek – jelentette a helyi média részben a rendőrségre hivatkozva. News--Meghalt a világ 3 legjobb hegymászója: David Lama, Jess Rosskelley és Hansjörg Auerhttp://www.life.hu/news/20190421-meghalt-a-vilag-3-legjobb-hegymaszoja-david-lama-jess-rosskelley-es-hansjorg-auer.htmlA világ legjobbjai közé sorolt három hegymászó, David Lama, Jess Rosskelley és Hansjörg Auer a kanadai Howse Peakre tartott, és a csúcsra próbáltak meg feljutni. News--Megöltek egy férfit Pesterzsébeten, a rendőrök elfogták a tettesthttp://www.life.hu/news/20190421-megoltek-egy-ferfit-pesterzsebeten-a-rendorok-elfogtak-a-tettest-1.htmlMegöltek egy férfit Pesterzsébeten szombat este, a rendőrök a helyszínen elfogták az elkövetőt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. NewsOrigoRohamosan terjed egy pornóvírus az interneten (18+)http://www.life.hu/news/20190419-rohamosan-terjed-egy-pornovirus-az-interneten.htmlAz NBSZ figyelmeztetést adott ki az egyre jobban elterjedő, internetes pornóval zsaroló levelek ellen: azt javasolják, semmiképpen se fizessünk, egyszerűen töröljük ki a levelet. NewsOrigoElvitték a több mint négymilliárdos lottónyereménythttp://www.life.hu/news/20190421-elvittek-a-tobb-mint-negymilliardos-lottonyeremenyt-szombaton-16-het.htmlTelitalálatos szelvényre bukkantak az ötös lottó 16. heti számsorsolásán, a nyertes 4 milliárd 194 millió 319 ezer 530 forinttal gazdagodott – közölte a Szerencsejáték Zrt. szombaton. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.