Egy Helen Hyland nevű édesanya tett közzé egy meglepőnek tűnő bejegyzést a Facebookon. Észak-Walesben nyaralt a családjával, amikor egy olyan étterembe ültek le, ahol az étlapon feltüntették: bár szívesen látják a gyermekeket, ha nem tudnak megfelelően viselkedni, meg kell kérniük a szülőket, hogy vigyék ki őket. A kommentelőktől kapott hideget-meleget.

Bosszantó lehet, amikor egy étteremben szaladgáló és üvöltöző gyerekek rontják a meghitt pillanatokat. Egy Észak-Walesben, Llandudnóban található étteremben épp ezt elégelték meg. A mediterrán stílusú vendéglátóhely tulajdonosai feltüntették az étlapon, hogy szívesen látják a gyerekeket, ám ha nem tudnak viselkedni, és ezzel zavarják a vendégeket, meg kell kérniük a szülőket, hogy vigyék ki őket, amíg meg nem nyugszanak. 

Ki kell vinni az étteremből a rendetlenkedő gyerekeket (Képünk illusztráció)Forrás: Shutterstock

A szöveget egy Helen Hyland nevű édesanya töltötte fel a Facebookra, ő is az említett étterembe tért be nyaraláskor. Felháborítónak találta a diszkriminációt. A Mirror cikke szerint az ügyben az étterem tulajdonosai is megszólaltak. Elmondták: szeretik a gyerekeket, játékokkal és krétákkal várják őket, ám azt nem tudják vállalni, hogy a zabolátlan kicsikre figyelnek, amíg a szülők a telefonjukat nyomkodják. 

"Ez nem egy McDonald's" – mondta a tulajdonos házaspár. Mint mondták: sokszor előfordult, hogy a gyerekek megzavarták a vendégek nyugalmát és a felszolgálók munkáját is. Az említett bejegyzés egyébként 4 éve van az étlapon, és eddig senkinek sem volt vele problémája. 

A bejegyzést készítő édesanya is kapott hideget-meleget a kommentek között. Volt, aki egyetértett vele, volt, aki az étterem pártját fogta.