Egy 50 éves mexikói férfit kellett kimenteniük a Puerto Penascó-i hatóságoknak abból az alagútból, amelyet azért ásott, hogy a barátnője után kémkedjen, akitől erőszakos viselkedése miatt korábban eltiltotta a bíróság.

Az észak-mexikói Sonora állam főügyészi hivatala vasárnap hozta nyilvánosságra a furcsa esetet. A férfi, akit családon belüli erőszak miatt eltiltottak attól, hogy barátnője közelébe menjen, alagutat ásott a nő háza alá, hogy figyelni tudja.
 

Barátnője után kémkedő férfit mentettek ki a maga ásta alagútból MexikóbanForrás: Noé Curiel/Twitter


A nő, aki korábban 14 évig volt a férfi barátnője, és féltékenysége miatt szakított vele, a rendőröknek elmondta, hogy egy hete különös, kaparászó hangokat hallott a ház körül, de azt hitte, a macskák okozzák. Amikor azonban hangosabb lett a zaj, alaposabban utánanézett, és rátalált korábbi partnerére, aki az alagútba szorult, és nem tudott onnan kimászni. Az ittas férfit a rendőrök mentették ki a föld alatti lyukból.

A hétvégén a nők elleni erőszak még egy tragédia miatt került reflektorfénybe Mexikóban: egy nőt a férje Jalisco államban, a kormányzó háza előtt ütött el és késelt halálra.