Időjárás: Németh Lajos szerint hétvégén néhol 5 fok is alig lesz

hidegbetörés Németh Lajos május időjárás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németh Lajos szerint hétvégén lesznek az országban olyan területek, ahol a plusz 5 fokot épphogy eléri a hőmérséklet.

Németh Lajos a TV2 stúdiójában árulta el, hogy hamarosan érkezik a hidegbetörés: jobb, ha hétvégén alaposan felöltözünk, ugyanis igazán hűvös napok következnek.

Nagyon bolond az időjárás... A normális májusi 19–24 fok után lesznek olyan területek az országban hétvégén, ahol plusz 5-6 fok lesz a legmagasabb hőmérséklet. Nagyon erős hidegbetörés lesz, az édesanyák ennél sokkal szebb időt érdemelnének.”

A Köpönyeg előrejelzése szerint egész hétvégén erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, záporeső – szombaton inkább nyugaton, vasárnap keleten lehet a nagyobb mennyiség. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél, mellyel hideg levegő érkezik hazánk térségébe. Erős lehűlésre készülhetünk: a tartósan csapadékos tájakon 10 fok alatt maradhat a csúcsérték.

Hétfőn az erős északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. Reggel 0 és +7, délután 11–16 fok ígérkezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.