Eltemették a dán milliárdos Srí Lankán elhunyt gyermekeit

Forrás: AFP/Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen -
temetés Srí Lanka Anders Holch Povlsen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dánia leggazdagabb emberének, Anders Holch Povlsennek négy gyermeke közül hárman meghaltak a Srí Lanka-i merényletekben. Alfredet, Almát és Agnest ma temették el a dániai Aarhusban. Szívszorító képsorok.

Povlsen az ASOS online ruházati kiskereskedelmi hálózat tulajdonosa, Dánia leggazdagabb embere, Skócia legnagyobb földbirtokosa. Négy gyermeke van, akik közül hárman életüket vesztették a Srí Lanka-i merényletekben, a Shangri-La Hotelban történt robbantásban. A gyerekeket ma temették el a dániai Aarhusban. Ott fognak nyugodni, ahonnan a család eredetileg származik.

Eltemették a dán milliárdos Srí Lankán elhunyt gyermekeit Forrás: Ritzau Scanpix/AFP/Mads Claus Rasmussen


Egyes hírek szerint a merényletben az üzletember is megsérült, de arról nem tudni, mennyire. A gyerekek halála néhány nappal azután következett be, amikor Povlsen bejelentette, hogy nekik adományozza a skóciai birtokokat, abban a reményben, hogy folytatják az ő munkáját. A Wildland-projekt keretén belül az üzletember azon fáradozott, hogy a régóta veszélyeztetett állatfajoknak visszaadja természetes élőhelyüket.

Eltemették a dán milliárdos Srí Lankán elhunyt gyermekeit Forrás: AFP/Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Gyönyörű temetést szerveztek a három gyermeknek, koporsójukat virágba borították. A szertartáson részt vettek a dán királyi család tagjai és Dánia miniszterelnöke is.

Eltemették a dán milliárdos Srí Lankán elhunyt gyermekeit – Anders Holch Povlsen, felesége és lányuk Forrás: Ritzau Scanpix/AFP/Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.