A kutatók szerint nem létezik a Loch Ness-i szörny

Forrás: Getty Images/This content is subject to copyright./Keystone -
Loch Ness-i szörny kutatás rejtély Skócia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakemberek állítják, a Loch Ness-i szörny csupán legenda: egy dinoszauruszról mintázhatták az élőlény képét.

Több évszázados rejtély kapcsolódik a Loch Nesshez: a skóciai tóban állítólag egy szörny él. A legenda az után alakult ki, hogy 1934-ben egy londoni orvos közzétette a hatalmas élőlényről készült fotóját. Később rengetegen próbálták megörökíteni a titokzatos állatot, de a felvételek egyike sem bizonyította, hogy valóban létező dologról lenne szó.

A Fox News most azt írja egy nemrég publikált tanulmányra hivatkozva, hogy a jelenség csupán kitaláció, a hosszú nyakú szörnyet ugyanis valójában egy dinoszauruszról mintázták. Állítólag egy 1819-ben feltárt őshüllőmaradvány alkotta meg Nessie legendáját az emberek fejében.

Nessie nem is létezik? Forrás: Getty Images/This content is subject to copyright./Keystone
Hal gyomrában talált gyűrűvel kérte meg barátnője kezét Christopher Eggingtonhttp://www.life.hu/news/20190508-hal-gyomraban-talalt-gyuruvel-kerte-meg-baratnoje-kezet-christopher-eggington.htmlA horgász szerencsésen választotta ki azt a halat, amelyet nem engedett vissza a vízba: különleges dolog lapult az állat gyomrában. NewsOrigoMagyar nő holttestére bukkantak egy londoni lakás fagyasztójábanhttp://www.life.hu/news/20190508-magyar-no-holttestere-bukkantak-egy-londoni-lakas-fagyasztojaban.htmlEgy magyar nő holttestét találták meg egy londoni lakásban. NewsOrigoMadeleine McCann eltűnése: 13 gyanúsítottja van a rendőrségnekhttp://www.life.hu/news/20190508-madeleine-mccann-eltunese-13-gyanusitottja-van-a-rendorsegnek.htmlFolytatódik a nyomozás Madeleine McCann után: 13 gyanúsítottja van a rendőrségnek. News--Eltemették a dán milliárdos Srí Lankán elhunyt gyermekeithttp://www.life.hu/news/20190504-eltemettek-a-dan-milliardos-sri-lankan-elhunyt-gyermekeit.htmlDánia leggazdagabb emberének, Anders Holch Povlsennek négy gyermeke közül hárman meghaltak a Srí Lanka-i merényletekben. Alfredet, Almát és Agnest ma temették el a dániai Aarhusban. Szívszorító képsorok. News--Folyóba csúszott egy landoló utasszállító repülőgép Floridábanhttp://www.life.hu/news/20190504-folyoba-csuszott-egy-landolo-utasszallito-repulogep-floridaban.htmlFolyóba csúszott egy landoló utasszállító repülőgép péntek este egy floridai repülőtéren, a gép fennmaradt a víz színén, és a rajta tartózkodó mind a 136 ember épségben átvészelte a balesetet - közölték a hatóságok.News--II. Erzsébet személyes jókívánságot küldött egy szombathelyi iskola diákjainakhttp://www.life.hu/news/20190503-ii-erzsebet-szemelyes-jokivansagot-kuldott-egy-szombathelyi-iskola-diakjainak.htmlNagy meglepetés érte a szombathelyi iskola végzős diákjait: II. Erzsébet levelet küldött nekik. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.