Még nem jelentkezett senki a 4,194 milliárd forintos rekord lottófőnyereményéért

Forrás: Shutterstock -
lottó ötös lottó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden idők harmadik legmagasabb ötöslottó-főnyereményét 29 hét halmozódás után, a 2019. április 20-ai sorsoláson nyerte meg egy szerencsés, aki eddig még nem jelentkezett a 4,194 milliárd forintos rekordfőnyereményéért. Már csak 50 napja van rá, hogy bemutassa a nyertes szelvényét.

A 16. héten a 14, 21, 53, 60, 90 számokat megjátszó szelvény tulajdonosának a sorsolás napjától számított 90 napon belül, vagyis 2019. július 18-áig kell jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél.

Forrás: Shutterstock

Az ilyen rendkívül nagy összegű nyeremények esetére külön telefonszámot – az úgynevezett nagynyertes-vonalat – tart fenn a társaság a nyertes jelentkezésének céljából. A telefonszám a www.szerencsejatek.hu weboldalon és a társaság minden értékesítőhelyén megtalálható. A szerencsés játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán. Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, amelynek keretében adják le az eredeti szelvényt, és megvizsgálják annak érvényességét. Ha a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetése után megkezdődhet a nyeremény kifizetési eljárása. Fontos, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

A Szerencsejáték Zrt. eddigi nagy nyertesekkel kapcsolatos tapasztalatai alapján elmondható, hogy a játékosok többsége csak akkor hiszi el igazán, hogy ő ütötte meg a főnyereményt, ha már kifizették neki – írja a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.