Dunai hajóbaleset: gyermek is volt a fedélzeten

Forrás: AFP/Gergely Besenyei -
fedélzet hajó Dunai hajóbaleset gyermek áldozat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A dél-koreai nagykövetség munkatársai megerősítették, hogy gyermek is tartózkodott a szerda este elsüllyedt turistahajó fedélzetén.

Szerda este egy turistahajó és egy nagyméretű luxushajó ütközött össze a Dunán a Margit híd és a Lánchíd között. Heten meghaltak a balesetben, többen a vízbe estek. A kisebb hajón 35 ember utazott: 33 dél-koreai turista és a kétfős magyar személyzet. Az ütközés után a mentést azonnal megkezdték, 14 embert sikerült kihúzni a folyóból, de többet még csütörtök hajnalban is kerestek.

Gyermekmentő is érkezett a helyszínre Forrás: AFP/Gergely Besenyei

A Blikk az M1-re hivatkozva azt írja, a baleset után gyermekmentőt is küldtek a helyszínre. Később a dél-koreai nagykövetség munkatársára hivatkozva megerősítették, hogy gyermek is tartózkodott a hajó fedélzetén.

Dunai hajóbaleset: videón, ahogy a szállodahajó maga alá gyűri a Hableányt

Webkamera rögzítette a tegnap esti hajóbalesetet a Parlamentnél, a Hotel Victoria tetejéről. A nagyméretű luxushajó maga alá gyűrte a Hableányt. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.