Dunai hajóbaleset: a szállodahajó kapitánya tagadja, hogy szabályt szegett

Forrás: AFP/Ferenc Isza -
Dunai hajóbaleset tragédia katasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Május 29-én este két hajó összeütközött a Dunán. A szállodahajó maga alá gyűrte a személyhajót, egy koreai turistacsoporttal a fedélzetén. A kishajó 7 másodperc alatt elsüllyedt. A szállodahajó kapitánya, akit a szerdai dunai hajóbalesettel összefüggésben gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók, tagadja a vádakat. Erről a férfi ügyvédje tájékoztatta pénteken az MTI-t.

A Parlamentnél szerda este történt balesetben legalább heten meghaltak, 21 ember eltűnt. A baleset nem sokkal 9 óra után történt a Margit hídnál; a Viking szállodahajóval ütközött össze a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, és másodpercek alatt elmerült. Hét embert a környező hajókon utazók mentettek ki, hét embernek pedig már csak a holttestét találták meg, mindannyian dél-koreai állampolgárok voltak.

Dunai hajókatasztrófa: a szállodahajó kapitánya tagadja a vádakat Forrás: AFP/Ferenc Isza

A szállodahajó 64 éves, ukrán állampolgárságú kapitányát – kihallgatása után – őrizetbe vették, és előterjesztést tettek a letartóztatása indítványozására.
A férfi ügyvédjei nevében M. Tóth Balázs közölte, megerősítik, hogy védencüket csütörtökön őrizetbe vették a rendőrök a tragikus hajóbalesettel összefüggésben. Védencük a gyanúsítással szemben panasszal élt, tagadja, hogy szabályt szegett volna, vagy bűncselekményt követett volna el.
Az ügyvéd közleményében úgy értékelt, a nyomozóhatóság részéről a gyanúsítás "idő előtti, jelenleg nem több egy elméletnél, az alapos gyanúhoz szükséges bizonyosság nem áll rendelkezésre a ténybeli információk alapján". Ilyen, az alapos gyanút megalapozó megállapítás akkor tehető, ha már megvannak a szakértői vélemények; most viszont a szakértők kirendelése még csak folyamatban van – jegyezte meg.
Védencük 44 éve hajóvezető, a "Duna egyik legtapasztaltabb hajóvezetője", balesetet soha nem okozott – írta. A férfit megrendítette a baleset következménye, sajnálja, hogy a baleset elkerülésére nem volt módja, az áldozatok hozzátartozóinak részvétét fejezi ki – olvasható az ügyvédi közleményben.

Dunai hajóbaleset: megérkezett a szakértői véleményhttp://www.life.hu/news/20190531-dunai-hajobaleset-megerkezett-a-szakertoi-velemeny.htmlMájus 29-én este egy szállodahajó és egy személyhajó ütközött egymásnak. A kishajó egy koreai turistacsoporttal a fedélzetén 7 másodperc alatt elsüllyedt. Egyelőre 7 hallottról szólnak a hírek, 7 ember megmenekült, további 21-et pedig nagy erőkkel keresnek. Megérkezett a szakértői vélemény. News--Időjárás: melegedés várható, de zápor, zivatar is jöhet hétvégénhttp://www.life.hu/news/20190531-idojaras-melegedes-varhato-de-zapor-zivatar-is-johet-hetvegen.htmlKellemes, június eleji időjárás lesz a hétvégén, ugyanakkor zápor, zivatar is jöhet. NewsOrigoDunai hajóbaleset: emberi mulasztás is történhetetthttp://www.life.hu/news/20190531-dunai-hajobaleset-emberi-mulasztas-is-tortenhetett.htmlA dunai hajóbalesetben hét ember halt meg, heten megsérültek, és 21 embert még mindig keresnek. A szakértők szerint több tényező együttese okozhatta a tragédiát, köztük emberi mulasztás. News--Dunai hajóbaleset: akár 5 perc alatt kihűlhetett a folyóba esett áldozatok testehttp://www.life.hu/news/20190530-dunai-hajobaleset-akar-5-perc-alatt-kihulhetett-a-folyoba-esett-aldozatok-teste.htmlA Duna magas vízszintje, gyors folyása és hőmérséklete alaposan csökkentette a tegnapi dunai hajóbaleset áldozatainak túlélési esélyét. NewsOrigoSoha nem látott fotók Hitler bizalmasának, Joachim von Ribbentropnak a fiátólhttp://www.life.hu/news/20190530-soha-nem-latott-fotok-hitler-bizalmasanak-joachim-von-ribbentropnak-a-fiatol.htmlGyerekkori fotókat osztott meg a nagyvilággal a II. világháború idejéből Hitler bizalmasának, Joachim von Ribbentropnak a fia. News--Dunai hajóbaleset: közeli videón az ütközéshttp://www.life.hu/news/20190530-dunai-hajobaleset-kozeli-videon-az-utkozes.htmlKözeli videót tett közzé az ORFK és a Katasztrófavédelem a tegnap esti dunai hajóbalesetről. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.