Egy hónapra rendelte el a Viking Sigyn hajó kapitányának letartóztatását a bíróság. Ám 15 millió forint ellenében szabadulhat. Úgy tűnik, kész kifizetni ezt az összeget. 

Halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt hallgatták ki a Viking Sigyn hajó kapitányát, Jurij C.-t. A bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását, ám 15 millió forint óvadék ellenében szabadulhat – tudta meg a Blikk

A döntés ellen az ügyészség fellebbezett, így ezt a lehetőséget másodfokon tárgyalják újra. Úgy tudni, a kapitány kész kifizetni az összeget. Azután Budapest területén kell maradnia nyomkövetővel a lábán. "Védencem kifizeti a megállapított összeget, és amikor csak szükséges, mindenben a hatóság rendelkezésére áll. A szabályok szerint az eljárás ideje alatt Budapest területét nem hagyja el" – mondta a férfi ügyvédje, dr. M. Tóth Balázs, aki kollégájával, dr. Élő Gáborral védi a férfit. 

Vasárnap nem tudtak lemerülni a búvárok a roncshozForrás: MTI/Soós Lajos

Az ügyvédnek ilyen esetekben be kell nyújtania egy bérbeadói nyilatkozatot, amit az ad, akinek az ingatlanában lakik majd a gyanúsított. Ott naponta többször is felkereshetik a hatóságok. 

Mint ismeretes: szerda este két hajó összeütközött a Dunán, Budapest területén. A Viking Sigyn szállodahajó felborította a Hableány turistahajót, amely 7 másodperc alatt elsüllyedt. Fedélzetén 33 dél-koreai turista tartózkodott, és a 2 fős magyar személyzet. Mindössze 7-en élték túl a tragédiát. A mentés jelenleg is tart, ám a magas vízállás, az erős sodrás és a rossz látási viszonyok miatt a búvárok vasárnap nem tudtak lemerülni.