Dunai hajóbaleset: kifizetné az óvadékot a Viking Sigyn kapitánya

Forrás: MTI/Soós Lajos -
Viking Sigyn halál Hableány óvadék baleset tragédia hajóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy hónapra rendelte el a Viking Sigyn hajó kapitányának letartóztatását a bíróság. Ám 15 millió forint ellenében szabadulhat. Úgy tűnik, kész kifizetni ezt az összeget. 

Halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt hallgatták ki a Viking Sigyn hajó kapitányát, Jurij C.-t. A bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását, ám 15 millió forint óvadék ellenében szabadulhat – tudta meg a Blikk.

A döntés ellen az ügyészség fellebbezett, így ezt a lehetőséget másodfokon tárgyalják újra. Úgy tudni, a kapitány kész kifizetni az összeget. Azután Budapest területén kell maradnia nyomkövetővel a lábán. "Védencem kifizeti a megállapított összeget, és amikor csak szükséges, mindenben a hatóság rendelkezésére áll. A szabályok szerint az eljárás ideje alatt Budapest területét nem hagyja el" – mondta a férfi ügyvédje, dr. M. Tóth Balázs, aki kollégájával, dr. Élő Gáborral védi a férfit.

Vasárnap nem tudtak lemerülni a búvárok a roncshoz Forrás: MTI/Soós Lajos

Az ügyvédnek ilyen esetekben be kell nyújtania egy bérbeadói nyilatkozatot, amit az ad, akinek az ingatlanában lakik majd a gyanúsított. Ott naponta többször is felkereshetik a hatóságok.

Mint ismeretes: szerda este két hajó összeütközött a Dunán, Budapest területén. A Viking Sigyn szállodahajó felborította a Hableány turistahajót, amely 7 másodperc alatt elsüllyedt. Fedélzetén 33 dél-koreai turista tartózkodott, és a 2 fős magyar személyzet. Mindössze 7-en élték túl a tragédiát. A mentés jelenleg is tart, ám a magas vízállás, az erős sodrás és a rossz látási viszonyok miatt a búvárok vasárnap nem tudtak lemerülni.

Dunai hajóbaleset: nem kommunikált a tragédiáról a kapitányhttp://www.life.hu/news/20190603-dunai-hajobaleset-nem-kommunikalt-a-tragediarol-a-kapitany.htmlMájus 29-én, este 9 óra 15 perckor ütközött egymásnak a Viking nevű szállodahajó és a Hableány névre hallgató személyhajó. A kishajó 7 másodperc alatt elsüllyedt fedélzetén egy koreai csoporttal.NewsPéniszét mutogatta a női játékvezetőnek egy 14 éves olasz focista (18+) http://www.life.hu/news/20190602-peniszet-mutogatta-a-noi-jatekvezetonek-egy-14-eves-olasz-focista.htmlEgy 14 éves focista mérkőzés közben a péniszét mutogatta a női játékvezetőnek Olaszországban. NewsOrigoMeleg lesz, de a jövő héten is többször várható esőhttp://www.life.hu/news/20190602-meleg-lesz-de-a-jovo-heten-is-tobbszor-varhato-eso-idojaras.htmlSok lesz a napsütés, de a jövő héten is többször lesznek záporok, zivatarok. Ezzel együtt meleg lesz, sokfelé 28–29 fokos maximumokra kell készülni – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek. NewsOrigoTuristahajónak ütközött egy tengerjáró hajó Velencében, többen megsérültekhttp://www.life.hu/news/20190602-turistahajonak-utkozott-egy-tengerjaro-hajo-velenceben.htmlEgy lehorgonyzott turistahajónak ütközött egy irányíthatatlanná vált tengerjáró luxushajó Velencében, a kikötői hatóságok szerint legalább négyen könnyebben megsérültek. News--Anyajegyeikről posztolnak fotót a nők: ugyanazon a helyen vannakhttp://www.life.hu/news/20190530-anyajegyeikrol-posztolnak-fotot-a-nok-ugyanazon-a-helyen-vannak.htmlKülönleges anyajegyekről készült fotók árasztották el az internetet. NewsOrigoLezuhant a drótkötélpályáról egy fiatal lány – Videóhttp://www.life.hu/news/20190529-lezuhant-a-drotkotelpalyarol-egy-fiatal-lany-video.htmlHat métert zuhant az a fiatal lány, aki egy drótkötélpályán szenvedett balesetet. Az ügyet még vizsgálják. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.