2050-re kihalhat az emberiség

Forrás: Science Photo Library/FANATIC STUDIO / SCIENCE PHOTO LIBRARY/Fanatic Studio / Science Photo L -
globális felmelegedés emberiség katasztrófa klímaváltozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakértők szerint a klímaváltozás miatt akár 2050-re kihalhat az emberiség.

Drámai eseményhez vezethet a klímaváltozás: szakemberek szerint 2050-re akár az emberiség is kihalhat. A problémáról sokan tudomást sem vesznek, pedig hamar a civilizáció végét jelentheti.

A Vice azt írja, ha a globális felmelegedés ilyen ütemben halad, el kell búcsúznunk az amazóniai esőerdőktől, a korallzátonyoktól és a sarkvidéki élővilágtól. Ezt úgy lehetne megakadályozni, ha radikálisan csökkentenénk az ipar károsanyag-kibocsátását.

Akár 3 évtized múlva kihalhat az emberiség Forrás: Science Photo Library/FANATIC STUDIO / SCIENCE PHOTO LIBRARY/Fanatic Studio / Science Photo L

Veszélybe kerülhet az emberek élőhelye, ivóvíz- és élelmiszerhiánnyal számolhatunk. A népcsoportok elvándorlása különböző társadalmi és politikai konfliktusokat okozhat.

A bolygó hőmérséklete néhány évtizeden belül 3 fokot is emelkedhet, így számos szubtrópusi terület lakhatatlanná válhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.