Őket nem evakuálták Csernobilban

Forrás: RIA Novosti/©2008 RIA Novosti, all rights reserved/Ria Novosti -
sugárzás evakuálás zóna Csernobil
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Csernobil külső körzetében élőket az atombaleset után sem evakuálták. A többségük a sugárzás miatt ma is szív- és érrendszeri elégtelenségben szenved.

Az 1986-os csernobili atombaleset után az ukrán kormány négy zónát állapított meg. Az első hármat, amelyek legközelebb estek az atomerőműhöz, evakuálták és új otthont biztosítottak a lakóknak. A negyedik zónával, tehát azokkal, akik nagyjából 40–50 kilométerre éltek a baleset helyszínétől, nem foglalkoztak.

A Nuus azt írja, az ebben a zónában élő 4 ezer gyerek 81 százalékánál mutattak ki valamilyen szív- és érrendszeri elégtelenséget a 3 éves vizsgálati perióduson belül. Ez többnyire azt jelenti, hogy a szívizmaik gyengék, ami miatt a többségük nehezen veszi a levegőt.

A portál szerint ők a mai napig ott élnek és azt eszik, amit a családjuk megtermel a sugárfertőzött területeken.

Csernobilból nem mindenkit evakuáltak Forrás: RIA Novosti/©2008 RIA Novosti, all rights reserved/Ria Novosti
Dunai hajóbaleset: a harmadik holttestet is felszínre hozták a búvárok a roncstólhttp://www.life.hu/news/20190605-dunai-hajobaleset-a-harmadik-holttestet-hoztak-felszinre-a-buvarok-a-roncstol.htmlA TEK közölte, ma reggel újabb holttestet hoztak fel az elsüllyedt Hableány roncsától. News--A budapesti lehetett a második balesete idén a Viking szállodahajó kapitányánakhttp://www.life.hu/news/20190605-a-budapesti-lehetett-a-masodik-balesete-iden-a-viking-szallodahajo-kapitanyanak.htmlA budapesti hajóbaleset lehetett az idei második balesete a Viking szállodahajó kapitányának, Jurij C-nek. A hírek szerint a férfi korábban már Hollandiában is nekiment egy tankerhajónak. News--Szerdán az egész országban lehetnek zivatarokhttp://www.life.hu/news/20190605-szerdan-az-egesz-orszagban-lehetnek-zivatarok-idojaras.htmlZivatarveszély miatt szerdára az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. NewsOrigoDunai hajóbaleset: őket keresik a vízben – fotókhttp://www.life.hu/news/20190605-dunai-hajobaleset-hableany-eltuntek-fenykepei.htmlHét embert élve, hetet viszont csak holtan sikerült kihúzni a vízből a múlt szerdán tragikus körülmények között elsüllyedt Hableány turistahajó utasai közül. Azóta újabb 3 holttestet találtak meg a búvárok, most pedig a rendőrség honlapjára is felkerült azoknak az utasoknak az arcképe, amelyeket a Bors közöl, akik sem élve, sem holtan nem kerültek eddig elő. A fotón a legutóbb megtalált 3 ember is szerepel még. NewsFotó: Polyák Attila - OrigoDunai hajóbaleset: részvétét fejezte ki a Viking River Cruises elnökehttp://www.life.hu/news/20190604-dunai-hajobaleset-reszvetet-fejezte-ki-a-viking-river-cruises-elnoke.htmlKözleményben fejezte ki részvétét Torstein Hagen, a Viking River Cruises elnöke a múlt szerdai dunai hajóbaleset minden érintettjének. News--Koreai népdallal emlékeztek az elsüllyedt Hableány áldozatairahttp://www.life.hu/news/20190604-koreai-nepdallal-emlekeztek-az-elsullyedt-hableany-aldozataira.htmlAz elsüllyedt Hableány hajó áldozatairól emlékeztek meg hétfőn a Margit hídon. Az egybegyűltek egy koreai népdalt énekeltek. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.