Dunai hajóbaleset: az áldozatot átölelve kellett a folyó medrében pihennie a kimerült búvárnak

Hableány holttest búvár Dunai hajóbaleset áldozat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik búvár annyira kimerült a merülés során, hogy az egyik áldozatot átölelve a Duna medrében, a Hableány roncsánál kellett egy darabig feküdnie, míg összeszedte magát.

A búvárok az életüket kockáztatva merültek le az elmúlt napokban az elsüllyedt Hableány hajó roncsához. Nem csak fizikailag terhelte meg őket a munkájuk, lelkileg is nehéz feldolgozniuk a történteket. A Magyar Búvár Szakszövetség elnöke, Nyíri Iván az ATV-nek elmondta, egyikük annyira elfáradt a merülésben, hogy az egyik áldozat testét átölelve kellett a mederben feküdnie egy darabig, míg össze nem tudta szedni magát.

Nagyon-nagyon komoly lelki nyomás van a búvárokon, ezek az emberek hősök, minden nap az életüket kockáztatják. Az egyik búvárunkkal, miután kijött egy egy óra negyven perces merülés után, és kihozta az áldozatot a kezében, körülbelül két órát beszélgettünk, elmondta, hogy pszichológusra lenne szüksége... Annyira kimerült a víz alatt, hogy átölelve az áldozatot lefeküdt az aljzatra, ott pihent meg. Közölte a parton lévőkkel, hogy egy kicsit pihen, képtelen feljönni, majd a karjában az áldozattal jött fel.”

Dunai hajóbaleset: a Viking Cruises állítja, hogy a Viking Sigyn kapitánya nem kapitányként szolgált a hollandiai baleset idejénhttp://www.life.hu/news/20190607-dunai-hajobaleset-a-viking-cruises-allitja-hogy-a-viking-sigyn-kapitanya-nem-kapitanykent-szolgalt-a.htmlA budapesti, dunai hajószerencsétlenségnél a Viking Sigynt irányító ukrán kapitány az áprilisban Hollandiában történt baleset idején nem kapitányként szolgált az érintett hajón - állította csütörtökön a Viking Cruises hajózási vállalat szóvivője a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva.News--Időjárás: a hosszú hétvégén már 30 foknál melegebb lehethttp://www.life.hu/news/20190607-idojaras-a-hosszu-hetvegen-mar-30-foknal-melegebb-is-lehet.htmlA pünkösdi hosszú hétvégén száraz, napsütéses, meleg idő lesz. Helyenként akár 32 fokig is melegedhet a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek. News--Dunai hajóbaleset: azonosítottak két újabb áldozatot, egyikük magyarhttp://www.life.hu/news/20190607-azonositottak-ket-ujabb-aldozatot-egyikuk-magyar.htmlAzonosították a múlt heti dunai hajóbaleset két, a vízből csütörtökön kiemelt halálos áldozatát, egyikük dél-koreai, másikuk magyar - közölte a rendőrség este a police.hu honlapon. NewsOrigoA börtönben elhunyt B. József, Szita Bence egyik gyilkosahttp://www.life.hu/news/20190606-a-bortonben-elhunyt-b-jozsef-szita-bence-egyik-gyilkosa.htmlTényleges életfogytiglani börtönbüntetését töltötte Szita Bence egyik gyilkosa, B. József, aki a napokban hosszú betegség után elhunyt. News--2050-re kihalhat az emberiséghttp://www.life.hu/news/20190605-2050re-kihalhat-az-emberiseg.htmlSzakértők szerint a klímaváltozás miatt akár 2050-re kihalhat az emberiség. News--A budapesti lehetett a második balesete idén a Viking szállodahajó kapitányánakhttp://www.life.hu/news/20190605-a-budapesti-lehetett-a-masodik-balesete-iden-a-viking-szallodahajo-kapitanyanak.htmlA budapesti hajóbaleset lehetett az idei második balesete a Viking szállodahajó kapitányának, Jurij C-nek. A hírek szerint a férfi korábban már Hollandiában is nekiment egy tankerhajónak. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.