Pár nappal ezelőtt meghalt Bogdán József, Szita Bence egyik gyilkosa. Temetéséről a családja nem hajlandó gondoskodni, megtagadták a férfit, a börtönben sem látogatták. A kisfiú mostohája, Polcz Erika 2017 januárjában halt meg szintén súlyos betegség következtében.

Egy korábbi börtöninterjúban Bogdán azt nyilatkozta, hogy van egy lánya, akit a nagyszülők neveltek fel, és egy unokája, akit még sosem látott. Akkor a testvérét kereste. Most, hogy a férfi elhunyt, a család nem jelentkezik, hogy eltemessék. Az elhantolásról így a tököli önkormányzatnak kell gondoskodni.

Szita Bence gyilkosa, Bogdán JózsefForrás: Origo

Bogdán József tüdőrákban halt meg, utolsó napjait nagy fájdalmak között töltötte, akárcsak Polcz Erika, Szita Bence nevelőanyja. A fiú mindkét életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt gyilkosa ugyanabban a kórban halt meg. Szakértők szerint szó sincs átokról, inkább pszichés háttere lehetett a betegség kialakulásának.
„Tény, hogy a lelkiállapot hatással van a testünkre, fizikai működésünkre. Alapvetően már a stressz is befolyásolja a fizikai állapotunkat, a börtön pedig egy fokozott terheléses állapot, egy olyan rizikótényező, aminek következtében nagyobb az esélye a daganatos betegségek kialakulásának” – mondta Makai Gábor pszichológus a Borsnak.