700 ezret zsarolt ki iskolatársától egy siófoki fiatal.

A Kaposvári Járási Ügyészség zsarolás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 17 éves siófoki fiatallal szemben, aki volt iskolatársától zsarolt ki nagyobb összeget – számolt be róla az Ügyészség.hu.

Mint írják, a fiatalkorú vádlottnak tudomása volt arról, hogy a volt általános iskolájába jár egy nála két évvel fiatalabb fiú, akinek a családja jó anyagi körülmények között él. Ezért 2017 novemberében az iskolakapuban megvárta és megfenyegette. Az áldozat ezt követően havi rendszerességgel adott át pénzt a kamasznak, aki zsarolás útján összesen 700 ezer forintra tett szert.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock

A siófoki rendőrök végül 2018 decemberében az iskolaudvaron fogták el a vádlottat, akinek azért is felelnie kell, mert a 18. életévét be nem töltött barátnőjéről pornográf tartalmú fényképfelvételeket tartott a mobiltelefonján.

Az ügyészség az elfogása óta letartóztatásban lévő és javítóintézetben fogva tartott vádlottal szemben javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt azzal, hogy beismerő vallomás esetén annak tartamát 3 évben állapítsa meg a bíróság.