A Notre-Dame-ra szánt adományoknak csupán a 10 százaléka érkezett meg

Forrás: MTI/EPA/Pool/Karine Perret -
felújítás adomány pénz Notre-Dame székesegyház (Párizs) restaurálás Notre Dame
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ minden pontjáról érkezett felajánlás a leégett Notre-Dame-székesegyház helyreállítására, ám az ígért majdnem 850 millió eurónak mindössze a 10 százaléka érkezett meg eddig. 

Majdnem 850 millió eurós felajánlás érkezett a leégett Notre-Dame-székesegyház helyreállítására. Az Express cikke szerint már megtartották az első misét az ikonikus épület romjai között, ám a világ minden tájáról felajánlott adományoknak eddig mindössze a 10 százaléka érkezett meg.

Megtartották az első misét a Notre-Dame-ban Forrás: MTI/EPA/Pool/Karine Perret

A cikk szerint a felújításra 5 éves tervet készítettek, ám a határidő betartásánál fontosabbnak vélik a minőséget, hogy a székesegyház olyan legyen, mint fénykorában. Emmanuel Macron francia elnök azt mondja, normális, hogy még nem érkezett meg a hatalmas összeg, az is lehet, hogy egyesek meggondolták magukat, de olyanok is akadnak, akik akkor küldik el az adományt, amikor már tart a helyreállítás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.