Dunai hajóbaleset: cserbenhagyás és elsősegélynyújtás elmulasztása miatt is nyomoz a rendőrség

Forrás: AFP/Str -
Viking Sigyn Hableány rendőrség Dunai hajóbaleset nyomozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cserbenhagyás és elsősegélynyújtás elmulasztása miatt is nyomoz a rendőrség a dunai hajóbaleset ügyében.

Újabb bűncselekmény, cserbenhagyás és elsősegélynyújtás elmulasztása miatt is nyomoz a május 29-én történt dunai hajótragédia ügyében a BRFK-n felállított különleges nyomozócsoport – számolt be róla a Magyar Nemzet.

Értesüléseik szerint miután a Viking Sigyn nekiütközött a Hableány sétahajónak, bár visszatolatott a tragédia helyszínére, rövid idő után mégis távozott onnan. Mint írják, a büntető törvénykönyv szerint ha a közlekedési balesettel érintett jármű vezetője a helyszínről eltávozik, mielőtt meggyőződne arról, hogy valaki megsérült-e, illetve az életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, cserbenhagyást követ el.

A Viking Sigyn kapitánya, Jurij C. Forrás: AFP/Str

Állítólag a Viking Sigyn utasai az ütközést észlelve kiabálni kezdtek, hogy baleset történt, és ezt hallotta meg a kapitány, aki az utasoktól kérdezgette, hogy mi történt. Ezután tolattak vissza, majd néhány másodperc után elhajóztak a Dunán felfelé. Felmerült, hogy a kapitány az ütközés pillanatában esetleg épp szelfizett az egyik utassal, ám ezt sem a rendőrség, sem Jurij C. ügyvédje nem erősítette meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.