A 17 éves Michael Andreas Häringer Liszt Ferenc szépunokája, és szintén zenész: százezrek rajonganak érte.  

Liszt Ferenc szépunokája, Michael Andreas Häringer 17 éves, és kétségtelen, hogy örökölte a híres zeneszerző tehetségét. Mindössze négyéves volt, amikor megkezdte zenei tanulmányait, és hétévesen adta az első koncertjét. A zongora szerelmese lett, miután látta a tanárát játszani.

Így néz ki Liszt Ferenc szépunokájaForrás: Instagram/Michael Andreas Häringer

„Elkezdtem nyaggatni édesanyámat, hogy játszhassak én is, és már két-három lecke után jelezte a tanárom, hogy sokkal gyorsabban fejlődöm, mint a többi gyerek. A barcelonai konzervatórium hat évét négy év alatt teljesítettem, és 2014 júniusában, 12 évesen én lettem a legfiatalabb diák, aki elvégezte az iskolát” – mondta a Borsnak a Barcelonában született fiú, aki a zongorázás mellett énekel, hegedűn játszik és megnyerte a Got Talent spanyol kiadását. 

„Nem érzem úgy, hogy nyomás lenne rajtam, mert Liszt Ferenc leszármazottja vagyok, sőt hihetetlenül jó érzés, hogy egy ilyen híres géniusz van az őseim között, akire nagyon büszke vagyok. Rengeteg Liszt-művet játszom, érzem a köztünk lévő láthatatlan kapcsot, és az ő darabjait sokkal gyorsabban meg is tudom tanulni” – árulta el a fiatal tehetség, akinek Instagram-oldalát több mint 180 ezer ember követi.